Lasagnesuppe

61

Jeg er faldet over et par opskrifter på lasagnesuppe og i dag var dagen jeg måtte prøve at lave det.

Mit resultat var meget fyldig suppe med godt med kød, tomater og krydderurter toppet med revet mozzarella og ricotta rørt med frisk timian og parmesanost. Det var super lækkert og det er bestemt ikke sidste gang at jeg laver det 🙂

Jeg kogte pastaen ved siden af, men man kan sagtens lave retten til en one pot ret og koge pastaen i selve suppen, men i så tilfælde at tilsætte lidt mere vand.

Man kan med fordel tilsætte ekstra grøntsager, hvis man er til det. Jeg tror bestemt at fx finthakket selleriorod vil gøre sig rigtig fint 🙂

Retten er selvfølgelig frysevenlig, så lav en stor portion og frys til de dage, hvor du ikke orker at lave mad.

Lasagnesuppe

Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød (gerne fedtfattigt)
  • 2 løg
  • 3 hvidløg
  • 4 stænger bladselleri
  • 2 store gulerødder
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 lille dåse tomatkoncentrat
  • 4-5 dl okse- eller grøntsagsbouillon
  • Godt med friske krydderurter (basilikum, timian, persille, mv.)
  • 1 nip sukker
  • 4-5 lasagneplader
  • olivenolie
  • salt og peber

Toppings

  • revet mozzarella
  • ricotta
  • frisk timian
  • revet parmesanost

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg, selleri og gulerødder.
  • Brun kødet i en stor gryde. Tag det op og tilsæt grøntsager og sauter dem. Kom kødet tilbage i gryde og tilsæt tomater, tomatkoncentrat og bouillon. Lad suppen stå og hygge sig med låg i en halv times penge. Smag til med salt, peber, sukker og krydderurter.
  • Kog lasagnepladerne i rigeligt med saltet vand i 10 minutter. Koger du pastaen i suppen, så bræk pladerne i stykker først.
  • Bland ricotta, frisk timian og parmesan. Server suppen rygende varm med mozzarella og ricottamix på toppen.
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Keyword: hygge, lasagne, suppe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk