Menu

Chili con carne med zucchini og majskolber

  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items

Der var tilbud på 400 g hakket oksekød til en 20’er i supermarkedet og det havde jeg svært ved at sige nej til. Der var også tilbud på majskolber, så der er røg også et par af dem i indkøbskurven.

Men hvad skulle jeg så lave? Tja, jeg fik hjemmelavede burgere i weekenden, så at fortsætte med dem var måske lidt kedeligt.

Jeg havde et par chilier liggende og da jeg kom i tanke om det, så var der ikke langt til chili con carne. Jeg havde også en zucchini, der skulle bruges, men jeg har før brugt dem i gryderetter, så hvorfor ikke prøve at smide den i chili?

Det hele blev meget vellykket og med ekstra grønt i chilien og majskolber ved siden af, så blev retten lidt mere sommerlig end klassisk chili con carne 🙂

Ingredienser

400 g hakket okseskød
2 store løg
3-4 fed hvidløg
1 dåse flåede hakkede tomater
2 røde chilier
1-2 tsk chiliflager
1-2 tsk cayennepeber
1 tsk stødt koriander
2 tsk stærk paprika
2 tsk sød paprika
1 tsk spidskommen
2 dl oksebouillon
1 dåse kidneybønner
1 zucchini
2 tsk balsamico glaze
Olie til stegning
Salt og peber

Tilbehør
Persille til drys
Creme Fraiche
Parboiled ris
Majskolber

Fremgangsmåde

Hak løg, hvidløg, zucchini og chilier . Brun kødet i en stor gryde og tag det op. Tilsæt lidt ekstra olie til gryden og sauter krydderierne kort. Tilsæt grøntsagerne og sauter til løgene begynder at blive blanke. Kom kødet tilbage i gryden og tilsæt flåede tomater og bouillon. Lad retten simre i en times tid. Tilsæt kidneybønnerne og lad retten varme igennem i et par minutter. Smag til med balsamico glaze, salt og peber.
Kog vand til ris og majkolber. Kog ris i 20 min ved lav varme og majskolber i 10 min. Server og nyd 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Chili cheese hotdog

Jeg har i et stykke tid gerne ville kaste mig over den amerikanske chili dog – mest af alt ud ren nysgerrighed. I dag blev så dagen, hvor det skulle prøves, da der var tilbud …

Pico de gallo

Pico de gallo (direkte oversættelse: hanenæb) er en dejlig og simpel frisklavet salsa, som jeg bruger til al mexicansk og texmex mad. Den er også lækker som dip til tortillachips 🙂 Ingredienser Målene her er …

Zucchinipakker med bresaola, rucola og ricotta

Zucchini er en de grøntsager jeg ikke får brugt nok og det er synd, for den er ikke alene sund, den er også ret billig. Jeg faldt over en video, hvor de havde brugt zucchini …

Tomatrelish

Sommeren er over os og det betyder grill! Hvad med at forkæle dig selv og dine venner med en god tomatrelish til de smådyre gourmetpølser du har investeret i? Jeg fik mine øjne op for …