Det er sommer og stort set alle grøntsagerne, man skal bruge i en ratatoille er i sæson, så der kan nærmest ikke være et bedre tidspunkt at lave denne klassiske grøntsagsret på. Den kan fungere som en smuk hovedret i sin egen ret, serveret med lidt godt groft brød eller nye kartofler, eller være perfekt tilbehør til grillet gris eller kylling.
Jeg har i denne udgave anrettet rataroillen med grøntsagerne skiftevis rundt i et fad, fordi det er flot at se på, men det er der altså ingen lov der siger at man skal. Du kan også sagtens bare hakke grøntsagerne i mundrette stykker og komme dem i fadet. Smagen vil være den samme 😉
Hvis du har børn, der gerne vil hjælpe i køkkenet, kan anretnineng måske være en opgave til dem. Jeg var altid meget stolt over at jeg fik lov til at pynte waldorfsalaten i fine mønstre – det var en hyggelig måde at være i køkkenet med min far på, da jeg var en lille pige 🙂
Ratatouille
Ingredienser
Tomatsauce
- 1 rødløg
- 400 ml hakkede tomater eller possata
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 1 spsk olivenolie + lidt til at smørre fadet
- 2-3 laurbærblade
- friskkværnet peber
- 3-4 stilke timian ca 1 tsk tørret timian kan også bruges
- ½ glas hvidvin kan udlades
Grøntsager
- 1-2 røde peberfrugt
- 1 courgette grøn eller gul
- 1 aubergine Lilla eller hvid
- 2-3 store tomater
- 2-3 rødløg
- evt. hakket persille eller frisk timian til pynt
Sådan gør du
Tomatsauce
- Hak rødløg og hvidløg fint og sauter i en lille gryde med olivenolien til løgene er møre.
- Tilsæt hvidvin og giv gryden et lille opkog. Tilsæt hereftet hakkede tomater, laurbærblade, timian, salt og sukker og retten simre i 10-15 minutter. Smag til med salt og peber.
Grøntsager
- Forvarm ovn til 175 grader.
- Skær alle grøntsagerne i skiver.
- Smør et ovnfast fad med olivenolie og kom tomatsaucen i.
- Anret grøntsagerne skiftevis som vist på billedet.
- Bag retten i ovnen i ca 30 minutter og tjek om du er tilfreds. Grøntsagerne bør være møre, men ikke udkogte. Hvis de stadig har for meget bid, så giv fadet 10-15 minutter mere.
- Drys retten med persille eller timian og server.