Ah tomatsuppe! Den er billig, let og hurtigt at lave og noget de fleste af os godt kan lide. Man har jo næsten altid løg, hvidløg, tomater på dåse og bouillon i køkkenet (jeg har i hvert fald) og så er man jo mere end halv vejs til en godt måltid 🙂 Laver man suppen til et større selskab, så vil jeg foreslå at man har mange forskellige toppings. Det gør at suppen bliver lidt mere festlig og så kan gæsterne selv bestemme og suppen skal krydres lidt mere eller tones lidt ned. Det samme gør sig forøvrigt gældende for en af mine andre go-to supper; Tomat-og peberfrugtsuppe.
Ingredienser
1 løg
2 store hvidløg
1 dåse flåde hakkede tomater
2 dl bouillon (grøntsags eller til nød kylling)
1 tsk sukker
1-2 spsk hakket persille
1-2 tsk frisk timian
1 tsk chiliflager
1-2 spsk fløde
Salt og peber
Idéer til topping
Hvidløgscroutoner
Revet cheddar
Creme fraiche
Chiliflager
Hakket persille
Fremgangsmåde
Pil og hak løg og hvidløg. Sauter i en gryde indtil løgene er blanke og tilsæt bouillon, tomater, sukker, persille, timian og chili. Kog op og lad suppen simre i ca 20 minutter. Blend suppen indtil den er glat og tilsæt fløde. Smag til med salt og peber. Server med groft brød og de toppings, du bedst kan lide.