Der var engang, hvor man kunne finde store glas med knaldrøde syltede peberfrugter i strimler i supermarkederne, men smagen for syltede peberfrugter er vist lidt forsvundet og det er virkelig synd, da de er skønne i sandwiches, på pizzaer, i pastasalater eller bare som lidt surt til tapas eller frokostbordet. Jeg elsker især syltede peberfrugter til kylling.
Jeg sylter mine i en ret mild lage, men hvis du vil lave lidt ekstra spark i smagen kan du altid tilsætte et fed hvidløg eller en lille chili.
Denne gang brugte jeg snackpeberfrugter, da de var på tilbud, men du bestemmer selvfølgelig helt selv, hvilke peberfrugter du vil bruge – prøv dog at få et farvemix, så det ser lidt mere lækkert ud i glassen.
Jeg skolder mine glas i kogende vand og det plejer at være nok, men du kan selvfølgelig tilsætte lidt atamon, hvis du vil være ekstra sikker på at de kan holde i længere tid. Mine syltede grøntsager plejer dog at kunne holde i flere uge (hvis de altså ikke bliver spist før det 😉 )
Syltede peberfrugter
Ingredienser
- 3 peberfrugter
- 1 dl vand
- 3-4 spsk sukker jeg foretrækker rørsukker
- 1 dl æblecider- eller hvidvinseddike
- 1 tsk sennepsfrø
- 1 tsk peberkorn hvide eller rosa
- 3-4 laurbærblade
Sådan gør du
- Skær peberfrugterne i strimler.
- Bland alle de andre ingredienser i en gryde og bring den i kog.
- Tilsæt peberfrugter, skru ned for varmen og lad dem simre under låg i ca. 15 minutter. Smag på en af strimlerne om den er så mør, som du kan lide. Jeg kan personligt godt lige at de har lidt bid.
- Kom peberfrugterne og så meget af den varme lage, som der er plads til i et skoldet glas og sæt i køleskabet.
- Så snart peberfrugterne er kølet ned kan de bruges, men jeg foretrækker at lige give dem en dag eller to til at udvikle sig lidt.