Bøf med blommerelish og sensommerbiks

1.8K

Som nogle af jer ved, så arbejder jeg stille og roligt på min første kogebog. Det betyder bl.a. at jeg eksperimenterer en del med forskellige smagskombinationer, som aftenens opskrift er et godt eksempel på! Blommerelishen er super lækker med både syre, sødme og kant og går herligt til en god bøf! Sensommerbiksen smager ganske fint, men jeg tror at jeg vil erstatte svampene med gule beder næste gang. Man skal jo prøve sig frem 😉

Bøf med blommerelish og sensommerbiks
Bøf med blommerelish og sensommerbiks

Ingredienser

2 oksemedaljoner af tykstegsfilet

Blommerelish
2 blommer
1 skalotteløg
½ dl rødvin
1/4 dl rødvinseddike
1 laurbærblad
1 stjerneanis
25 g sukker
1/4 tsk salt

Sensommerbiks
500 g vaskede kartofler
125 g svampe
Olie
Salt & peber
1 skalotteløg
Et lille bundt persille

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 160 grader. Skyl og halvér blommerne, tag stenene ud og læg dem med snitfladen nedad i et ildfast fad.
Skær 1 skalottelæg i tynde skiver. Kog rødvinseddike, rødvin, sukker, salt, skalotteløg, laurbærblad og stjerneanis op i en gryde. Hvis du er eventyrlysten så brug en lille smule lys muscovadosukker. 10 g muscovado og 15 g alm. Det runder smagen lidt af. Hæld lagen over blommerne og sæt i ovnen i ca. 15 min. De skal være bløde. Tag blommerne ud af ovnen og skru op til 200 grader. Skær kartoflerne i 2×2 cm tern, vend dem med lidt olivenolie, salt og peber. Læg dem i et ildfast fad og sæt i ovnen i ca. 30 min. Tag blommerne op af lagen og kog den ind til det halve. Hæld den over blommerne og sæt dem til side. Varm olie op på en pande ved høj varme. Dup bøfferne tørre med køkkenrulle, krydr med salt og peber og steg dem 2 min. på hver side.
Skru ned for varmen og steg dem i ca. 5 min. på hver side eller mindre alt efter smag. Hak skalotteløg og persille og bland det sammen. Rengør svampene og skær dem i kvarte. Tilsæt svampe, og det meste af løg/persille blandingen til kartoflerne de sidste 10 min. Vend dem godt sammen. Servér bøfferne med blommerelish og sensommerbiks og pynt med med den sidste rest hakket persille/løg drys.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk