Hvis du har lyst til en hurtig og let pastaret med ekstra smæk på smagen, så er det her opskriften til dig!
Chorizo, tomater og mascarpone er en fantastisk kombination til en pastasauce. Chorizoen kommer med godt med smag, mascarponen gør retten super cremet og syldig og tomaterne binder hele saucen sammen. De andre ingredienser er hvidløg, lidt chiliflager, et ½ glas hvidvin og en håndfuld persille og basilikum. Så det er rimelig overskueligt.
Nyd pastaen på en hverdagsaften eller i weekenden med lidt godt hvidløgsbrød og et stort glas rødvin!
Jeg har brugt rigatoni pasta til denne ret, hvilket jeg også generelt anbefaler, men hvis du ikke lige har det ved hånden, så kan du også sagtens bruge andre typer pasta, som fx penne.
Pasta med cremet chorizo- og mascarponesauce
Ingredienser
- 100 g tørret chorizo
- 2 fed hvidløg
- 1 drys chiliflager
- 1-2 spsk tomatpure
- 1 dåse tomater
- olivenolie
- 250 g mascarpone
- 1 spsk revet parmesanost + lidt ekstra til drys
- 1 spsk hakket persille
- 1 spsk hakket basilikum
- 200-250 g pasta meget gerne rigatoni
Sådan gør du
- Fjern skin fra chorizopølsen og hak den i små tern. Sauter i den i en gryde med lidt olivenolie i 3-4 minutter til det meste af fedtet fra pølsen er smeltet.
- Hak hvidløg fint og tilsæt dem, chili og tomatpure til gryden. Lad det sautere et par minutter.
- Hæld vin i gryden og brus bunden godt af. Tilsæt hakkede tomater, skrue ned og lad saucen simre i 10-15 min.
- Kog imens pastaen efter anvisning. Dræn pastaen – Gem ca. ½ dl af pastavandet til saucen.
- Kom mascarpone og parmesanost i saucen og rør til det er helt opløst.
- Tilsæt pastavand og hakkede krydderurter. Smag til med salt og peber.
- Tilsæt pasta og varm igennem. Server pastaen med masser af parmesan på toppen.