Hot Pot Republic

3.3K

Det er nok et års tid siden jeg først stødte på begrebet “hot pot” og siden da har jeg været lidt ærgerlig over at vi ikke havde en hot pot restaurant i DK. Så da jeg sidste uge opdagede at Hot Pot Republic Copenhagen havde en pop-up restaurant kørende i Hyggestunden ved Mikkeller’s restaurant Øl og Brød, så slog jeg til med det samme og bookede et bord til 2.

Nu tænker du sikker – Hvad er “Hot Pot”? For sige det simpelt, så er det asiaternes svar på fondue. Man laver en lækker grundsuppe, sætter den på en kogeplade midt på bordet og blancerer/koger så kød, grøntsager, tofu, nudler og dumplings i og spiser alle herlighederne med nogle lækre små saucer ved siden af. Lyder godt ikke? Især i denne vinterkulde – at det så også er super sund mad man kan spise med god samvittighed er en bonus 😉

Men tilbage til Hot Pot Republic Copenhagen. De har, som sagt, i skrivende stund en pop-up restaurant i lokalerne tilstødende Øl og Brød. Jeg er lidt tidligt på den, så jeg er den første inde af døren, da de åbner, men ingen sure miner. Jeg bliver vist til vores bord, introduceret til vores tjener for aftenen, Emma, og får mig en god brown ale mens jeg venter på min veninde.
En lille detalje jeg morer mig over er de små katte spisepindene hviler på. Det er lidt puttet 🙂

3979C73B-817F-45A2-91EA-06D5D7757244

53F054DB-E58E-4D92-B835-E20527B20DC5

65CD2C24-A5B1-44CD-AD10-162E48239EC3

Min veninde ankommer og Emma gennemgår konceptet og menukortet for os. Man kan vælge 2 ud af 4 forskellige grundsupper; Umani, spicy, paojiao (fermenteret chili) og tomat. Den smukke dame overfor mig foreslår umami og spicy og jeg er enig, så det er hvad vi vælger. Vi vakler lidt om vi skal have den vegetariske eller ikke-vegetariske menu – hvilket siger meget, for vi er begge kødglade kvinder, men Emma forsikrer os om at vi altid kan tilvælge mere skulle det være (det skulle det, men mere om det senere).

Min veninde vælger at prøve deres te, som indeholder en blomst, der langsomt åbner sig. Man får glasset genfyldt med varmt vand 4 gange og blomsten afgiver nok smag til det (min veninde fik 3 og hun sagde at det stadig smagte af noget, så vi tror på det). Vi får taget en del billeder af det 😉 Jeg holder mig til øl og siden vi nu er på Mikkeller’s så bliver jeg rådgivet af øl-sommelieren, Nikoline, og hun foreslår en “Trippel A” til maden. En let sødlig hvedeøl, der kan stå som modspil til den spicy hot pot. Virkelig godt valg! Jeg var meget tilfreds.

Te med blomst
Te med blomst

Nej, den svæver ikke, man kan bare ikke se min venindes hånd ;-)
Nej, den svæver ikke, man kan bare ikke se min venindes hånd 😉

Vi får en stor gryde, delt på midten, med de to supper sat på kogepladen på bordet og den begynder hurtigt at koge op. Vi testsmager lige på suppen og er der godt fut i den spicy suppe 😀

1A1DCC17-AC23-4A3D-9F3D-02602D240E41suppen bobler

De første retter kommer på bordet. Fine skiver af gris og okse, der kun lige skal vendes i suppe i 30 sekunder for at være klar. Med kødet kommer også aftens to saucer og her har jeg for første gang en kritik. Jordnøddesaucen er noget kedelig. Heldigvis er den anden sauce, goma, er SÅ fantastisk! Jeg vil have den på alting! Sød, krydret og syrlig på alle de rigtige måder!

Kød, kød, kød
Kød, kød, kød

Svinekøddet er helt perfekt i den spicy suppe. Mums!
Svinekøddet er helt perfekt i den spicy suppe. Mums!

Restauranten begynder at blive fyldt af mennesker og man kan virkelig mærke at der nysgerrighed vedr. hot pot konceptet – Vi er her alle sammen for prøve noget nyt og super hyggeligt 🙂

Herefter kommer de stille og roligt med grøntsagerne, dumplings, tofu, tofuskin og krabbe. Det hele er lækkert, men til vores store overraskelse, så er det tofuskin vi falder totalt for! Vi fik også 3 slags bladgrønt; Spinat, kinesisk kål og Bok Choy, men vi hyggede så meget at jeg helt glemte at tage et billede af det.

Squash, butternut squash, taro og daikon
Squash, butternut squash, taro og daikon
Svampe, krabbe, dumplings, tofu og tofuskin
Svampe, krabbe, dumplings, tofu og tofuskin

Det er en hyggelig måde at spise på :-)
Det er en hyggelig måde at spise på 🙂

Efter vi har spist det mere, så bestiller vi mere kød, tofuskin og nudler. Som med alt det andet, smider vi bare nudlerne ned i suppen. De er virkelig lækre og vi slubrer dem i os.

Nudler
Nudler
Nudler i umami suppen
Nudler i umami suppen
Mere tofuskin!
Mere tofuskin!

Efter at have spist os mætte og glade beder vi om regningen og hele herligheder, uden drikkevarer, har kostet os ca 300 kr pr. mand. Se det er til at forholde sig til!

Konklusion:
Jeg håber SÅ meget at Hot Pot Republic Copenhagen får et permanent sted. Konceptet er dejligt, maden er god og det er super hyggeligt. Jeg kunne ønske at de måske ville gøre deres peanut sauce mere spændende og skære deres tofu og krabbe i mindre stykker, men det er det. Ikke de vilde kritik pointer vel? 😉 Update 1/10-2018 – Restauranten har fået permanente lokaler på Vesterbrogade i København og slår dørene op 2/10-2018.

Deltag i samtalen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk