Vietnamesisk inspireret nudelsuppe med kødboller

4.2K

En stor dejlig skål suppe med nudler, sprøde grøntsager, krydderurter og lækre saftige kødboller. Mmm, jeg bliver sulten igen, bare jeg sidder og skriver om det.

Denne opskrift er inspireret af to vietnamasiske retter nemlig bun cha (krydrede kødboller med nudler) og pho (nudelsuppe), uden helt at være hverken den ene eller den anden.

Det er en relativt hurtig ret, så for at give suppen noget dybde, kommer jeg noget af suppen på den pande, jeg har brugt til at stege mine kødboller på og koger lige panden af – præcis som man ville, hvis man lavede klassiske hakkebøffer og brun sovs. Det kommer der en masse smag ud af!

Jeg har prøvet at holde mig til ingredienser, der er forholdvis lette at finde, men jeg har bemærket at citrongræs ikke er helt så let at finde længere, som det har været. Jeg købte en større pakke frosen citrongræs fra et lokalt asiatisk marked og jeg kan virkelig kun anbefale det. Det er så let at have det liggende i fryseren og jeg synes bestemt ikke at det mister meget smag ved det.

Vietnamesisk inspireret nudelsuppe med kødboller

Antal 4 personer
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 45 minutter

Ingredienser

Kødboller

  • 500 gram hakket svinekød
  • 2 tsk fiskesauce
  • 3 forårsløg
  • 2 hvidløg
  • tsk røde chiliflager
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk finthakket citrongræs (kan undlades)

Suppe

  • 1 l oksekøds- eller kyllingesuppe du kan godt bare bruge fond/bouillon og vand
  • 1-2 skiver frisk ingefær
  • 1 lille stykke citrongræs
  • 1-2 fed hvidløg
  • 2 stjerneanis kan udlades
  • ½ rødløg
  • 2-3 tsk fiskesauce start med lidt og smag dig frem

Tilbehør

  • 2-3 bok choy
  • 2 håndfuld bønnespirer
  • 3 gulerødder
  • frisk koriander
  • 300 g risnudler
  • 2-3 forårsløg
  • 3 både lime kan udlades
  • 1-1½ lille rød chili kan udlades

Sådan gør du

Kødboller

  • Rør farsen sej med salt.
  • Hak forårsløg, hvidløg og citrongræs fint.
  • Bland alle andre ingredienser i farsen og form dem til 16-18 små kødboller.
  • Steg på en pande i lidt olie ved middelhøj varme i 4-5 minutter og sæt til side. Skyl ikke din pande af!

Suppe

  • Hæld din fond op i panden og rør godt rundt til al det der har sat sig fast i bunden af panden er blevet opløst i suppen.
  • Hæld suppen over i en gryde med låg (eller fortsæt med at bruge panden, hvis den har et låg).
  • Skru lidt ned for varmen, så suppen står og simrer. Kom ingefær, citrongræs, hvidløg, rødløg og stjerneanis ned i gryden og lad den simre i ca. 15 minutter.
  • Fisk alle smagsgiverne op af suppen og smag til med fiskesauce.

Tilbehør og anretning

  • Mens suppen simrer kan du lave tilbehøret.
  • Kog nudler efter anvisning på pakken.
  • Skyl og hak bok choy, forårsløg, gulerødder og chili.
  • Kom nudler, grøntsager (husk bønnespirerne), kødboller og et par stilke frisk koriander i en skål og hæld den varme suppe over. Server med en skive lime.
Ret: Hovedret, Suppe
Køkken: Asiatisk, Vietnamesisk
Keyword: Efterår, Hygge, Sund mad, Svinekød, Vinter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk