Ja, jeg snyder – Lad os få det ud af vagten med det samme. En laksetatar med røget laks er på ingen måde en tatar, da kødet ikke er råt, men jeg kunne simpelthen ikke finde på hvad jeg ellers skulle kalde retten, så nu bliver det laksetatar. Under alle omstændigheder, så er det super let at lave og smager skønt – enten som en lille forret eller som en del af en større tapas menu – eller bare med godt brød, hvis du skal forkæle dig selv.
Jeg har serveret det med granatæblekerner, da jeg synes at den blide sødme og syre fra kernerne klæder den fede fisk, men det er ikke et must og man kan sagtens nøjes med en skive citron og lidt sprød salat. Lidt god stenbiderrogn er heller ikke en dum ide til at komme ovenpå, hvis det skal være ekstra fancy.
Laksetatar (med røget laks)
Ingredienser
- 125 g varmrøget laks
- ½-1 citron
- ½ rødløg
- lidt frisk dild kan erstattes med purløg hvis nødvendigt
- 1 spsk creme fraiche
- salt og peber
- en håndfuld granatæblekerner
- sprød salat kan udlades
Sådan gør du
- Finthak løg og dild og pres citron
- Findel laks med et par gafler.
- Bland laks, løg, dild og creme fraiche. Smag til med citron, salt og peber.
- Server med granatæblekerner og/eller sprød salat og en skive citron