God mad behøver ikke koste en formue og det kan godt være at vejret ikke er så sommerligt, men det skal vel ikke afholde os fra at spise hyggelig sommermad. Den her ret er lækker i hverdagene, men som også sagtens kan gå som fredagsmaden over et godt glas vin. Nyd den med god samvittighed og godt selskab 🙂
Ingredienser
[checklist]
- 400 g kyllingeinderfilet
- 1 tsk olie
- Salt og peber
- 1 tsk paprika
- 100 g grønne bønner
[/checklist]
Knuste kartofler
[checklist]
- 600 g små vaskede kartofler
- 1 spsk olivenolie
- Salt og peber
- Valnødder
- 100 g feta
- ½ bdt forårsløg
[/checklist]
Sennepsvinaigrette
[checklist]
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk dijon sennep
- 1½ spsk hvidvinseddike
- 1 tsk rørsukker
- 1/4 dl olivenolie
[/checklist]
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Vend kartoflerne grundigt i en frostpose sammen med ½ spsk olivenolie og godt med salt og peber. Hæld dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem møre i ovnen – ca. 25 min.
Rist valnødderne af på en tør pande ved middel varme til de begynder at dufte. Bare rolig, du vil ikke være i tvivl, når den dejlige duft breder sig i køkkenet. Tag valnødderne af panden og læg dem på et stykke køkkenrulle.
Bland sennepsvinaigrette – Pil og pres hvidløg og bland det med sennep og eddike. Pisk olivenolie forsigtigt i – lidt ad gangen – til dressingen tyknes. Smag til med sukker.
Dup kylling tør med køkkenrulle, krydr med salt og peber og steg på en stegepande ved middelhøj varme. Vend efter 7 minutter og drys med paprika og læg de grønne bønner (skyl og nip dem først) på panden sammen med kyllingen. Steg videre i 7 minutter og vend undervejs.
Skyl og snit forårsløg fint. Tag kartoflerne ud af ovnen og giv dem et lille tryk med en tommelfinger så de sprækker. Hæld kartoflerne ud på et stort fad og vend dem med sennepsvinaigretten.
Bland kylling og bønner med kartofler og læg forårsløg og valnødder ovenpå. Smuldr salatost på toppen og servér.