Irish Coffee Cake

10

Det her er ikke en af mine opskrifter, den er tager fra bogen “Pausekage’ af Sif Birka Sand Jensen.
Den er med her fordi, alle jeg har lavet den til, elsker den – selv dem, der ikke kan lide whisky!
Der er to hemmeligheder til denne kage:
1) Muscovadosukker smager bare bedre. Det er dyrere end normalt sukker, ja, men det er hele oplevelsen værd!
Man kan dog erstatte mørk muscovado med brun farin og lys mascovado med alm. rørsukker.
2) Når man pisker æggehviderne stive ved siden af og først vender dem i til sidst, så bliver kagen mere luftig.
Man skal selvfølgelig ikke bruge en dyr whisky i selve kagen, men et par af mine venner har eksperimenteret med at bruge en bedre whisky i glasuren – med gode resultater!

Irish Coffee Cake
Irish Coffee Cake

Mængde:

En 24 cm randform

Bagetid:

ca. 40 minutter ved 175 °C

Whiskykage:

175gram blødt smør
100 gram mørk muscovado
150 gram lys muscovado
4 æggeblommer
4 æggehvider, pisket stive i en separat skål
75 ml whisky
1 spsk instant kaffepulver
1 tsk bagepulver
1 spsk vaniljesukker
225 gram hvedemel

Alle de tørre ingredienser, på nær kaffepulver, sigtes sammen i en skål. Det meget bløde smør tilsættes, og det hele røres godt sammen, til smørret er jævnt fordelt. Æggeblommerne piskes, alle sammen i på én gang. Husk at piske grundigt bagefter. Til sidst tilsættes kaffepulveret, opløst i whiskyen, og de stivpiskede æggehvider vendes forsigtigt i. Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen. Lad kagen køle helt af, før den smøres med glasuren.

Whiskyglasur:

100 gram smør
50 gram mørk muscovado
1 tsk instant kaffepulver opløst i 1 spsk whisky
200 gram flormelis

Smør, muscovado og kaffe/whisky smeltes i en gryde ved lav varme under omrøring. Når det hele er smeltet, tages gryden af varmen, og flormelis røres i. Smag selv til, måske vil du have mindre eller mere flormelis i. Smør glasuren på kagen. Den stivner i takt med, at den afkøles, så den er lettest at smøre på i lunken tilstand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk