Tapa del Toro

1.4K

Skønt den har været på min to-try liste i lang tid, var det først i sidste uge at jeg endelig kom forbi Tapa del Toro i Torvehallerne – Og nu er jeg lidt irriteret på mig selv over at det tog mig så lang tid.

Vi starter med et glas hvidvin af det som den meget underholdende mand bag disken siger at de selv foretrækker at drikke – og vi kan godt forstå ham! Uh, den er godt nok lækker! En hvidvin laver på rioja druer, hvilket hører til sjældenhederne og det er godt nok en skam. Så fantastisk 🙂

Vi var ikke helt sikre på hvor meget vi kunne spise, så vi startede med 2×3 små lækre bidder. fantastisk sortfodsskinke, tunsalat, store rejer, kødboller og lidt god paté. Mums!

D6D88189-E5ED-4125-A9E2-733308F0671D

Efter at have nydt de små hurtige herligheder, debatterer vi internt lidt om hvad vi skal fortsætte med. Vi beslutter os for at tage et par af de varme tapas. Chorizo i sherry lyder godt og det samme gør patatas bravas (krydrede kartofler med aioli). Vi vakler lidt i forhold til en tredje ret og spørger kokken til råds. Han siger blæksprutte og vi laver begge to ansigter. Hverken af os er glade for sprutte, men vi får et godt tilbud; Prøv blæksprutten og hvis vi ikke kan lide den, betaler vi ikke for den.

Vi får os et glas af den lækre hvidvin mere og med nogen usikkerhed sætter vi tænderne i sprutten. Min ven er mere modig end jeg og starter med den tykke del – Jeg er lidt en tøs og starter med den tynde ende. Vi er begge positivt overraskede! Det smager slet ikke tosset. Det smager faktisk rigtig godt. Den er sprød i spidsen og mør og lækker i enden. Ingen af den gummi fornemmelse vi have forventet. Vi må bøjes os i støvet og indrømme at vi godt kan lide sprutte alligevel 😉

Lækker blæksprutte
Lækker blæksprutte

Kartoflerne og chorizoen er også gode. Chorizoen kunne være skarpere, men den skal jo også passe til alle, så jeg forstår godt at de ikke har valgt noget stærkere. Jeg skal grave lidt for at komme ned til den krydrede sauce til kartofler, men når den så først er fundet, så har den dejligt med power – lige som patatas brave skal være 😀 Vi hygger samtidigt med et glas mere af hvidvinen og siden vi sådan ca. har drukket en flaske, så får vi det til prisen på en flaske i stedet for pr. glas. Det er god stil!

Chorizo i sherry og patatas brave
Chorizo i sherry og patatas brave

Konklusion:
Steder er afslappet og hyggeligt, personalet er super underholdende og maden og vinen er lækker. Her skal jeg da forbi igen og jeg skal helt sikkert forbi deres delikatessebutik for at købe et par flasker af den hvidvin!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk