Dumplings med oksekød

18.2K

Det er ingen hemmelighed at jeg er blevet glad for Hot Pot (den kinesiske pendant til fondue) og i den proces så har jeg også mødt og er blevet inspireret af ejeren af Hot Pot Republic. Hun har givet mig blod på tanden og jeg kastede mig derfor i weekenden ud i at lave mine egne dumplings og ved I hvad? Det var faktisk ret let 😀

Man kan lave sin egen dumpling dej, men til det første forsøg, så vil jeg klar anbefale at man køber færdiglavet dej, der allerede er standset ud i små cirkler. Sådan en pakke koster hele 10 kr hos den Kinesiske Købmand i København og fra hvad jeg kan se, så er prisen tilsvarende i landets andre asiatiske supermarkeder. Man kan sagtens fryse dumplingerne, bemærk at de dog vil miste smag rimelig hurtigt, så jeg anbefaler ikke at man fryser dem i mere end 1-2 uger. Frys dem separat på et skærebræt i et par timer og put dem derefter i fryseposer. Sådan undgår man at de hænger sammen.

Før du går i gang med at lave dumplinger, vil jeg klart anbefale at du ser denne video. Den er måske lidt lang, men hvis du er en madnørd, så vil du finde den meget tilfredsstillende. Og bemærk hvordan han folder dumplingerne.

Jeg har spist dem kogt i en god suppe, dampede med goma dressing og jeg har endnu ikke lavet dem dybstegte, men jeg tænker en god chilisauce ville være rigtigt lækkert til.

Dumplings med oksekød

Skønne kinesiske dumplings med oksekød. Perfekte som tilbehør, til Hot Pot eller i suppe.
Antal 35 dumplings
Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter

Ingredienser

  • 250 g hakket oksekød >14% fedtprocent
  • 125 g gulerødder
  • 125 g spidskål
  • 3 forårsløg
  • En håndfuld shitaki svampe
  • ½ løg
  • 20 g ingefær
  • 2 æggehvider
  • 3 tsk sojasauce gerne lys soja, hvis du har det
  • 1 pakke dumpling/wanton/gyozadej ja, kært barn har mange navne

Sådan gør du

  • Riv gulerødderne og knug saften fra dem. Riv ingefær. Hak spidskål, forårsløg, løg og svampe. Bland med oksekød, æggehvider og soja.
  • Læg en stor tsk fyld i en dumling, væd kanten med vand og fold dumplingen sammen.
  • Om du vil dybstege, dampe eller koge dumplingerne herefter er op til dig. Dybstegning tager 2-3 min, kogning 4-5 min og dampning 6-7 min. Sådan ca. Prøv dig frem 🙂 Jeg plejer at stege dem på panden i et par minutter i olie til de er gyldne i bunden, hæld lidt vand ved så det ca dækker 1/3-½ af dumplingerne og så dampede dem under låg i 6 min (10 min, hvis de kommer direkte fra fryseren).

Noter

Man kan sagtens fryse dumplingerne, bemærk at de dog vil miste smag rimelig hurtigt, så jeg anbefaler ikke at man fryser dem i mere end 1-2 måneder. Frys dem separat på et skærebræt i et par timer og put dem derefter i fryseposer. Sådan undgår man at de hænger sammen.
Ret: Hovedret, Suppe
Køkken: Kinesisk
Keyword: Dumplings, Hot Pot, Oksekød

Deltag i samtalen

  1. Fanshuang Kong siger:

    Well done! The dumplings are really nicely made.

    1. Thanks! The video you linked to was very helpful 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk