Chili con carne

5K

Når det er koldt udenfor, så er det dejligt med noget god solid varm mad!
De fleste har en opskrift på chili con carne; nogle mener at det er en dødssynd at tilsætte tomat, nogle udlader bønnerne fordi ikke kan lide dem og nogle (primært hankønsvæsner) anser chili con carne som en slags udfordring, der ikke kan blive for stærk, selvom de skal drikke 2 L mælk for bare at komme igennem en enkelt portion 😉
Min opskrift er bestemt krydret, men ikke så stærk at man ikke kan spise den uden creme fraiche (selvom jeg personligt mener at der skal fraiche til og det smager dejligt).
Jeg vil dog insisterer på at skal man have ris til, så skal det være parboiled ris! Jeg har set folk bruge basmati- eller jasminris til en god chili og jeg forstår det simpelthen ikke! Basmati og jasminris hører til orientalske retter – parboiled ris til sydamerikansk mad. Sådan er reglerne!

Chili con carne
Chili con carne

Ingredienser

450 g hakket okseskød
2 store løg
3-4 fed hvidløg
1 dåse flåede hakkede tomater
1 lille bøtte tomatpure
2 røde chilier
1 tsk kanel
1 tsk chiliflager
1 tsk cayennepeber
1 tsk chili
2 tsk stødt koriander
2 tsk spidskommen
2 spsk oregano
1 dl oksebouillon
1 dl grøntsagsbouillon (Det er ok bare at bruge 2 dl oksebouillon, hvis det skal være lidt lettere)
20 g mørk chokolade
2 dåse kidneybønner
Olie til stegning
Salt og peber

Tilbehør
Persille til drys
Creme Fraiche
Parboiled ris
Groft brød
Evt. tortillachip
Evt. cheddarost

Fremgangsmåde

Hak løg. Befri chilierne for kerner og hak dem. Steg løg og chilierne med presset hvidløg til løgene begynder at blive blanke. Tilsæt kød og brun det godt. Tilsæt krydderierne (hold lidt igen cayennepeber, hvis du ikke kan lide retten for stærk). Tilsæt bouillon, flåede hakkede tomater og tomatpure. Lad retten simre i ca. en time. Skyl kindeybønnerne og tilsæt dem og chokoladen. Smag til med salt, peber og chili. Server med det tilbehør du bedst kan lide og nyd noget rigtig hyggemad 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk