I aften skal vi have fondue. Jeg ved godt at mange synes det er lidt for 80’er, men jeg synes nu at det kan være en rigtig hyggelig og afslappet måde at spise på, hvis man gør lidt ud af tilbehøret og er sammen med dejlige mennesker.
Jeg har derfor bikset 3 slags dip sammen; Baba ghanoush (jeg kan ikke lade være med at smile, når jeg siger det), mangoyohurt (frisk og syrlig) og chili-tomatdip (hot, hot, hot!).
De kan selvfølgelig bruges til meget andet end fondue, fx. al den lækre grillmad vi laver i løbet af sommeren.
Ingredienser
Baba ghanoush
2 auberginer
2 fedt hvidløg
2 spsk olivenolie
1 lille løg
Lidt mynte
Lidt persille
½-1 tsk chiliflager
2-3 spsk citronsaft
1 tsk rørsukker
Salt og peber
Mangoyoghurt
400 g Græsk yoghurt, gerne 2 %
1 løg
En lille håndfuld koriander
½-1 mango
1-2 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
Salt og peber
Chili-tomatdip
1 dåse tomater
½-1 spsk harissa (eller anden chilipasta)
2 forårsløg
2 fedt hvidløg
1 kanelstang
1-2 spsk honning
Salt og peber
Evt lidt mynte
Fremgangsmåde
Baba ghanoush
Skyld auberginerne og prik dem over det hele med en gaffel. Bag dem i ovnen i 45-60 minutter ved 200 grader. Tag dem ud og lad dem køle af.
Flæk dem på langs og skrap kødet ud. Giv auberginekødet en hurtig tur med stavblenderen. Hak krydderurter og løg fint og tilsæt. Pres hvidløget i. Bland resten af ingredienserne og smag til med salt og peber.
Mangoyoghurt
Skær løget i fine skiver og salt. Lad det stå en lille time, så vandet trækker ud af løget.
Blend mangokødet til en glat pure. Hak koriander fint. Bland alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
Chili-tomatdip
Hak forårsløgene, pres hvidløgene og steg dem kort i en lille gryde. Tilsæt de andre ingredienser (undtagen mynten) og lad saucen koge indtil en del af væden er fordampet og saucen er blevet tykkere. Afkøl og tilsæt hakket mynte.