Jeg har i et stykke tid gerne ville kaste mig over den amerikanske chili dog – mest af alt ud ren nysgerrighed.
I dag blev så dagen, hvor det skulle prøves, da der var tilbud på både pølser og brød og jeg havde lyst til noget krydret med smeltet ost. Jeg havde googlet forskellige måder at lave chili dogs på og den her opskrift er klart endt med at blive en lidt dekadent udgave, for hvis man endelig skal prøve noget, så kan man lige så godt give den hele armen. Derfor endte disse hotdogs også med at blive pænt heftige. Jeg kunne knap nok spise 1½ og jeg er pige, der normalt sluger 3 hotdogs uden problemer!
Jeg startede med at lave en lille gryde chili con carne (dog uden bønner, da jeg tænkte at det ville blive lige tungt nok). Det vil dog være en god ide at lave disse hotdogs, når man har en rest chili con carne, men ikke helt nok til et måltid. God måde at få brugt det sidste af gryden på 🙂
Chili cheese hotdogs
Ingredienser
- Lidt varm chili con carne 2-3 dl
- 4 hotdogsbrød
- 4 pølser
- Godt med revet cheddar
- 2-3 fed hvidløg
- ½ lille bundt persille
- 10-15 g smør
- Evt. hakket rødløg
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader. Varm chilien op i en gryde.
- Hak hvidløg og persille fint. Smelt smør og tilsæt hvidløg og persille.
- Anret pølsebrød i et fad og lav snit ned i brødet, der er lidt større end pølsen og tryk midten godt ned. (Se billede, så giver det nok mere mening). Pensl med smør og bag i 5 min. Dette gør brødet lidt sprødt og sørger for at hotdoggen ikke falder fra hinanden, når du kommer al fyldet ned i. Det var i hvert fald hvad internettet sagde og jeg valgte at tro på det 😉
- Tilsæt revet ost, chili con carne, pølsen, mere chili con carne og lidt mere ost. Bag i ovnen i 20-25 minutter. Hvis du har mere kryddersmør tilbage, så pensl resten på de færdige chili dogs og spist. Evt. med lidt hakket rødløg oven på.