Ovnstegt kylling

2.9K

En hel kylling, der bare kan få lov til at hygge sig i ovnen er en simpel og herlig ting. Og skulle man som mig, ikke kunne spise en hel kylling, så kan kødrester bruges til fx enchilada med kylling eller en hjemmerørt kyllingsalat og skroget kan bruges til en omgang grundsuppe.

Et lille trick som jeg personligt er meget glad for er at lige løsne skindet omkring brysterne. På den måde kan jeg stoppe finthakkede krydderurter eller flødeost blandet med krydderurter/krydderier ind under skindet på dyret. Det giver lige lidt ekstra 🙂

Et andet klassisk trick er også at stoppe skattekammeret (altså selve dyret) med en citron skåret i 8 stykker. Det giver også smag og er med til at holde fuglen saftig 🙂

Opskriften I får i dag er mit helt basale med krydderurter, men jeg synes også at I skal prøve med flødeostblandinger.

Ovnstegt kylling med urter

Sådan laver du en lækker ovnstegt kylling med krydderurter
Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter

Ingredienser

  • 1 god stor kylling
  • friske krydderurter persille, timian, løvstikke, rosmarin
  • 1 citron
  • salt og peber
  • evt. lidt fløde og ekstra persille

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Hak krydderurterne fint. Du kan evt. rive lidt citronskal og blande med krydderurterne, hvis du er meget glad for citron. Halver citronen og skær de halve i kvarte.
  • Nu skal du løsne skindet på kyllingen. Bare rolig, det er ikke så svært 😉 Man begynder simpelthen bare stille og roligt fra åbningen at løfte lidt i skindet. Det burde give sig uden de store problemer. Det vil dog sidde fast lige midt på dyret. Der skal du nok have fat i en lille kniv og skære lidt. Du skal ikke være bange for at få hænderne godt ind under skindet. Jeg kan sagtens få hele min hånd ind, men jeg har også små hænder 😉
  • Når du har løsnet skindet tilstrækkeligt, så kommer du de finthakkede krydderurter ind i “lommen” – Brug fingrene, det er lettest, selvom det sviner lidt 🙂 Krydr med salt og peber.
  • Så er dyret klar til at komme i ovnen
  • Steg kyllingen i 45-60 minutter i et ovnfast fad med en lille smule vand.
  • Hvis du vil have en hurtig skysovs til, så hæld væde fra dyret (men ikke noget med at knuge citronstykkerne, medmindre du VIKRELIG elsker citron) og giv det et hurtigt opkog med lidt fløde og persille og smag til med salt og peber
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Fjerkræ, Kylling

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk