Jeg elsker citrus- og ingefærsaftevand og siden jeg havde et par limes og lidt ingefær, der skulle til at bruges, besluttede jeg mig for at prøve at lave min egen. Der kom også en enkelt citron i 🙂 Saften er blevet lækker og meget frisk! Jeg valgte at bruge rørsukker, så den ufortyndede saft er næsten brun i farven, men det smager af mere end hvis man bruger hvidt sukker og som I kan se på billedet, så er farven på den opblandede saft meget mere appellerende 😉
Denne her drik kan nydes året rundt og er et dejligt lille (sukkerfyldt) boost til immunforsvaret, men jeg er overbevist om at den vil blive en kæmpe succes på de varme sommerdage, som vi vist alle sammen går og drømmer om 😉
Ingredienser
[checklist]
- 5 limefrugter
- 1 citron
- 30 g ingefær
- 175 g rørsukker
[/checklist]
Fremgangsmåde
Riv skallen af limefrugterne og citronen og pres dem. Skræl og riv ingefæren (og hak den sidste stump i små stykker – ingen grund til at du river fingrene).
Kom det hele i en lille kasserolle sammen med sukkeret og lad det koge i ca 20 minutter. Lad det stå og trække i yderligere 20 minutter. Kom det gennem en fin si og hæld det på en flaske, der er blevet skyllet med atamon. Det smager ret kraftigt, så blandingsforholdet svinger mellem 1:5 og 1:7 alt afhængig af hvor kraftige en drik man godt kan lide.