Så er Dining Week 2017 skudt i gang. Der var ikke super mange nye “uh den SKAL jeg bare prøve” restauranter på årets liste, men der var dog en, jeg havde haft mit øje på et stykke tid og det var restaurant Kul. Jeg var heldig nok til at fange nogle af de sidste billetter og vi var meget spændte på om stedet ville leve op til dets ry (spoiler: Det gjorde det).
Vi er meget tidligt på den og er de første i restauranter. Indretning er nedtonet, enkelt og lækker. Køkkenet befinder sig i det centrum af det store lokale og er åbent, så man kan se kokkene lave maden – og endnu vigtigere i min optik; virkelig dufte maden.
Vi starter ud med at prøve en drik fra deres ganske pæne drinkskort. Er man en G&T drikker, så har de næsten en hel side dedikeret til gin og tonics. Vi besluttede os dog for at prøve deres signatur punch, som består af cachaca, passionsfrugt, appelsin, estragon og blomster. “Kul Punch” smager af sommer og er super frisk og lækker, men måske en lille smule for lille – Eller også var det bare at den smagte af mere 😉
Efter lidt snak med den søde floor manager om vinmenuerne, besluttede vi os for at prøve den ekstravagante følgesvend. Det viste sig at være et rigtig godt valgt.
Den første ret var røget kammusling i Hendricks gin og lime med hakket løg. Retten blev serveret muslingeskal tallerkener. Det fik mig altså til at smile. Det var en sød lille detalje 🙂 Hverken min veninde eller jeg er normalt de store fans af kammuslinger, men den her tilberedning var super lækker! Den hakkede musling blandet med lidt løg, gin og lime var en fryd på tungen og cremanten matchede skaldyret perfekt. Vi var faktisk kede af at der ikke var mere af den.
Anden ret var hosinmarineret tatar med sprødt kyllingeskind, syltede bøgehatte og frisk peberrod. Denne tatar var ikke lavet med hakket oksekød, men med oksekød hakket i bitte små tern. Det var en helt anden teksturoplevelse end “normal” tatar. Det var super lækkert og den lette rødvin vi fik til var et rigtig godt valg, da en kraftigere rødvin ville have overdøvet kødet.
Tredje ret var grillet rådyr med jordskokpuré, kejserhatte, portvinsglace, crudité radicchiosalat og røget jordskokke. Jeg havde glædet mig meget til denne ret, da jeg holder meget af vildt og jeg blev på ingen måde skuffet. Kødet var helt perfekt mørt og begge tilberedning af jordskokker smeltede i munden, mens glacen og rundede det hele af. Vinen var også helt perfekt til. Krydret og fyldig. Min veninde, der normalt godt kan holde lidt igen havde tømt sit glas før vi var igennem retten. Vi fik senere at vide at rådyret var blevet skudt af ejeren af restauranten og det giver et ekstra lille plus i vores bog.
Desserten var lakridsis og safranyoghurt med hvid chokolade crumble og bagt rødbede. Vi var lidt skeptiske over for denne kombination, men vi er altid friske på at prøve noget nyt, så prøves skulle det. Det spillede. Jeg har lidt svært ved at forklare hvordan det spillede, men det spillede! Havde man undladt en af de 4 komponenter ville det være faldet fra hinanden, men sammen gik det bare op i en højere enhed og var en smagseksplotion på tungen. Vinen vi fik til var en meget sød Riesling, men ikke en dessertvin som sådan og det gav også mening. En dessertvin ville være blevet for sød.
Alt i alt:
Maden var super lækkert og spændende! Personalet var sødt og man skulle ikke sidde og vente, selvom restauranten var fyldt. Vi er enige om at vi skal derind igen på en alm. aften og se hvad de ellers har at byde på, hvor en normal menu vil koste omkring de 500 dkk pr person. Jeg vil meget varmt anbefale stedet!