Nogle dage skal det bare gå hurtigt og så er hakkebøffer, kartofler og rodfrugter på panden et godt og sundt bud 🙂
Jeg er personligt blevet lidt forelsket i gule beder (gule rødbeder). De smager lidt mildere end alm. rødbeder og så de sviner ikke nær så meget 😉
Ingredienser:
Urtebøffer
450 g hakket oksekød 3-7 %
1 løg
2 spsk hakket timian
2 spsk hakket persille
2 spsk hvedemel
1 tsk salt
peber efter smag
Citronkartofler
500 g små vaskede kartofler
1/2 citron
1 tsk salt
Rodfrugter
Madolie
4 gulerødder
4 gule beder
2 rødløg
2 spsk hakket timian
2 spsk hakket persille
Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde
Hak krydderurter og gem 1/2 til senere. Hak løg fint. Rør kød, løg, timian, persille, hvedemel, peber og salt sammen og form farsen til 4 bøffer.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand ca. 20 min. Hæld vandet fra.
Skær rodfrugterne i tynde skiver. Pil rødløgene og skær dem i både.
Steg bøfferne i lidt olie ved middel varme ca. 6 min. på hver side. Steg rodfrugter og rødløg i lidt olie sammen med timian og persille ved god varme i ca. 5 min. Server rodfrugterne til bøfferne sammen med kartofler vendt i citronsaft.