Dining week dag 4: Restaurant Ørma i Moltkes Palæ

1K

Dining week er en af mine yndlingsuger! Jeg vil muligvis gå så langt til at sige at jeg glæder mig mere til uge 7 end uge 52!
Det er sådan en god mulighed for at prøve nogle nye steder eller genopleve dejlige steder, man måske normalt ikke har råd til.
I år var jeg så heldig at få et godt nummer i køen og alle de restauranter, der var på min ønskeliste!
Så denne uge er jeg ude at spise tirsdag-lørdag

Dag 4: Ørma

Ørma er Irmas pop-up restaurant i forbindelse med at de har haft økologiske varer i 25 år. Idéen er at alle råvarerne brugt i aftenens menu kan købes i Irma.
Jeg handler ikke så ofte i Irma, men deres råvarer er kvalitet og med Moltkes Palæ som ramme, så har man lidt forventninger. Og Ørma skuffede ikke! De havde en sjov lille gimmick med at halvdelen af tjenerne var klædt ud som Irmapigen.

Og ser hun ikke sød ud?
Og ser hun ikke sød ud?

Der var ikke en decideret vinmenu, men de havde udvalgt et par glas og prissat dem ganske rimelig.

Forretten
En dejlig suppe med en persilleolie, der havde bid og en falafel, der var sprød og luftig. Det spillede max. Jeg fik et glas Elemental Chardonnay, 2014 fra Chile til. Det var et behageligt glas vin, men ikke voldsomt mindeværdigt.

Kartoffel- og porresuppe med persilleolie serveret med surdejsbolle, smør og sprød falafel.
Kartoffel- og porresuppe med persilleolie, serveret med surdejsbolle, smør og sprød falafel

Hovedretten
Mørt, mørt kød og dejlige rødbeder. Jeg ville ikke selv have fundet på at servere grød til en bøf, men det spillede faktisk ganske fint! Jeg synes ikke rigtig at jeg smagte så meget til peberrodden, hvilket var synd, for retten kunne have båret et lille kick. Jeg fik et dejligt glas Domaine Benedetti, Châteauneuf-du-Pape fra 2012 til. Hvis I undrer jer over, hvor jeg bliver ved med at snakke om at jeg fik et glas sådan og sådan, så er det fordi min middagspartner i aften ikke drak. Han havde været syg, så han holdte sig fra vinen.

Oksetournedos med langtidsbagte rødbeder i æbleeddike serveret med grød af ristet korn med krydderurter og peberrod.
Oksetournedos med langtidsbagte rødbeder i æbleeddike, serveret med grød af ristet korn med krydderurter og peberrod.

Desserten
Havtornsorbet? Havde vi aldrig prøvet før, men var enige om at det var rigtig lækkert. Og endnu bedre – Man kan købe isen færdiglavet i Irma. Så det skal jeg da gøre ved lejlighed. Fik et glas Emiliana Late Harvest 2013 og min middagspartner fik en hyldeblomst sodavand fra Ribe. Vi var begge ganske tilfredse.

Nordisk isdessert: Chokolade- og honningflødeis med havtornsorbet drysset med knust mørk Oialla chokolade
Nordisk isdessert: Chokolade- og honningflødeis med havtornsorbet drysset med knust mørk Oialla chokolade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk