Det er måske ikke det mest normale at få lyst til at bage småkager midt i sommervarmen, men det fik jeg altså i dag og fred være med det. Jeg fornemmer lidt at det var posen med hasselnødder jeg havde liggende, der fristede mig over evne 😉 Småkagerne endte med at blive virkelig gode. Den rigtige balance mellem bløde og sprøde. Jeg nappede en, mens de stadig var lune og sukkede i lykke.
Ingredienser
[checklist]
- 150 g blødt smør
- 120 g alm. sukker
- 75 g mørk muscovadosukker
- 25 g lys muscovadosukker
- 200 g mel
- 125 g hakkede hasselnødder
- 100 g hakket mørk chokolade
- 1 æg
- 1 tsk vailjesukker
- ½ tsk natron
- 1 knivspids salt
[/checklist]
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 175 grader. Pisk smørret med æg og de 3 slags sukker. Tilsæt herefter de andre ingredienser og bland godt. Form dejen til små kugler og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Ikke mere end 3-4 pr. række. De flyder godt ud, når de bliver bagt! Bag dem i 8-14 minutter. Hold godt øje med dem, de må kun lige blive lysebrune i kanten. Lad dem køle godt af på en rist.