Petit Paté

1.2K

Petit Paté er det seneste skud på stammen for Barfar Kenn Husted, der også er manden bag vinbarer som Paté Paté, Bibendum, Panzón og Falernum. Vinbaren åbnede i fredags (den 31/07/2015), så der har ikke været mange kunder indenfor døren.

Indretningen er enkel, men hyggelig – en kombination, der altid taler til mig. Vi satte os i ende af lokalet, så jeg kunne beundrer en af deres vinreoler.

Vin, vin og mere vin :-D
Vin, vin og mere vin 😀

Stedet har en lang række af mindre retter på menukortet samt to større retter til to personer, så man kan spise tapas style eller nyde et stort måltid alt afhængig af hvad, man har lyst.
Det, der tiltrak mig var dog at de havde côte de boeuf på menukortet, 1 kg oksekød til to personer til 550 kr. De kaldte det for rib-eye og det kostede 600 kr. Jeg var lidt forvirret, indtil min ledsager påpegede at de fleste danskere nok ville have lettere ved at forholde sig til rib-eye end côte de boeuf. Det smagte under alle omstændigheder fortrinligt og 300 kr. pr. person er en helt i orden pris for en god hovedret. Her var ingen dikkedarer. Det var bøf med perfekte fritter (sprøde, men bløde indeni) og en god bearnaisesauce.

Masser af dejlig død ko med perfekte grove fritter og bearnaise
Masser af dejlig død ko med perfekte grove fritter og bearnaise

Mens vi hyggede os med at snakke om Star Wars og Star Trek (ja, man kan godt værdsætte mad og samtidigt være sci-fi nørder) fik vi et par glas. Jeg testede to forskellige vin; en hvid og en rød og jeg var på ingen måde skuffet. Prisen og størrelsen på glassene var fornuftige. Da solen begyndte at gå ned og stearinlysene blev tændt gik stedet fra at være enkelt og hyggeligt til hyggeligt og intimt.

Min eneste kritik er at tjenerne ikke havde voldsomt godt styr på tingene. De var ikke særlig hurtige i deres betjening og jeg var nødt til at bede om at få et glas rødvin mere to gange. Men som sagt – stedet åbnede i fredags, lad os give dem lidt tid til at få styr på tingene 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk