Restaurant Garden – en oase i indre by

206

Det er ved at være længe siden at jeg har anmeldt en restaurant – Det er faktisk ved at være længe siden at jeg har været ude at spise generelt, så da jeg scorede en fribillet til et arrangement inde i Cinemateket, der startede kl. 18:30, så var det oplagt at lige fange en bid først.

Jeg tjekkede på earlybird.dk om der var noget i nærheden, der var spændende og søreme om et sted, som jeg har gået forbi mange gange, ikke fangede min opmærksomhed. Restaurant Garden ligger et stenkast fra min tidligere arbejdsplads, så det er næsten pinligt at jeg aldrig har kigget ned i den indbydende kælder på Gothersgade.

De havde et par klassiske menuer, der så gode ud, men de havde også en lidt anderledes “tapasmenu”, der talte til mig. Oksetatar, tapas platte, dessert, vand (m/u bobler) og en ½ flaske god rødvin per person til 439 kr. Så mad og drikke ordnet og så behøver jeg ikke tænke mere over det.

Nåh, men jeg ankommer og bliver mødt velkommen af en flink tjener. Hun har dækket op til mig i et lille hjørne lige ved baren, hvor jeg sidder meget komfortabelt og kan følge med i meget af hvad der foregår i restauranten.

Noget af det første jeg lægger mærke til er børnefamilien, der hygger sig med en tidlig middag og tjeneren er sød og snakker med børnene. Her er tydeligvis højt til loftet og plads til folk. Jeg bemærker også “rumdelerne”. Restauranten har prøvet at gøre dem lidt hyggelige og det kan jeg ikke andet end at bifalde 😀

Rumdelerne i Garden lever op til restaurantens koncept og er levende og hyggelig.

Jeg fortæller min flinke tjener at jeg kun har 1 time og 15 min og det noterer hun og sørger for at køkkenet går i gang med det samme. På trods af der allerede følge en ½ flaske rød med i ordren, så vælger jeg at starte med et glas af husets rose og mmm …. Den smager godt.

Min første ret er en tatar og her er der ikke et øje tørt. En god klassisk rørt tatar var lige hvad jeg havde brug for og der er ikke sparet på de fritterede kapers, som jeg elsker.

Oksetatar med frisk rødbede, franske valnødder, ristet kapers, peberrod-estragon mayo og syltet ribs

Videre til hovedretten og rødvinen. Rødvinen er rund og blød og venlig. Det er god all-round rødvin. Jeg kunne personligt godt have nydt noget med lidt mere umph, men altså – De skal jo ramme til mange og den gik også rigtig fint med tapasplatten.

Rødvinen var en Montefalco Rosso, Fattoria Di Milziade Antano, Umbria, 2014. Jeg er stor fan af glasset, siden jeg har det samme herhjemme!

Tapsbrættet var klassisk og lækkert. Jeg indrømmer at den rødbede marinerede laks ikke gjorde det store for mig. Den var flot bestemt, men ikke sådan videre spændende rent smagsmæssigt, men svampene med estragon mayoen var en overraskende og rigtig lækker kombination. Den skal jeg helt sikkert huske. Charcuteriet var lækkert, pølse og bresaola og det er svært at gå galt med Arla Unika ostene. Der er en grund til at vi finder dem på så mange restauranter 😉 Det hjemmebagte brød, der blev serveret til var lunt, hvilket altid er dejligt og det hejmmerørte smør var luftigt.

Rødbedelaks og svampe med estragon mayo
4 slags charcuteri
3 oste fra Arla Unika med skovbærmarmelade

Jeg begynder at være lidt presset for tid, mens restauranten begynder at få flere gæster. Jeg ankom jo ret tidligt, da jeg skulle være i Cinemateket 18:30. Men tjenerne er gode og obs på tingene og jeg får min dessert med lige 10 minutter til at hapse den og nyde det sidste af min rødvin.

Desserten er en lun mazarinkage med hvidchokolade, havtorn og stikkelsbær. En simpel, men rigtig lækker kombination og i den rigtig størrelse, så der er hverken for lidt eller for meget af gode 😉

Mazarinkage med hvidchokolade, havtorn og stikkelsbær

Så min generelle holdning til stedet? Jo, det er godt og fornuftigt i forhold til prisen, tjenerne er søde og flinke og indretning er rigtig hyggelig. Jeg anbefaler helt klart stedet til de der hyggelige aftener, hvor du fx vil have en lille bid til fornuftige priser eller skal til et arrangement i Cinemateket. De laver også tapas platter to-go til sommerdagene i Kongens Have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2020. All rights reserved.
Luk