Hel smørstegt fladfisk (Sole Meunière)

309

Jeg arbejder på at spise mere fisk, og en ret jeg særligt har haft i tankerne på det seneste er Sole Meunière. Det er en klassisk fransk ret, der typisk laves med søtunge eller rødtunge, men principielt kan laves med de fleste fladfisk. I denne udgave er den lavet med hel rødspætte, da det var den eneste fladfisk, som fiskebilen havde hel. Og venner, lad mig sige jer – det er virkelig gudespise! Selv hvis du ikke er den store fiskefan, så vil du elske denne ret.

Og før du tænker ‘hel fisk = super mange ben’, så ro på. Fordi du har med en fladfisk at gøre, er det faktisk super let at tilberede fisken hel, derefter fjerne filetterne fra benene og anrette dem oven på hinanden. Det gør, at du kan nyde din tallerken uden at bekymre dig om de dumme ben – og ved at stege fisken hel er der mindre risiko for, at den bliver tør og kedelig.

Fisken bliver duppet tør, vendt i mel og stegt gylden i en generøs mængde smør, som giver en rig, nøddeagtig smag. Når fisken er færdig, sættes den til side, mens du tilsætter citron og kapers til panden og sauterer dem let i det brunede smør. Du anretter fisken med saucen og friskhakket persille.

Tilbehør kunne fx være små sprøde kartofler og smørstegte grønne bønner eller en let salat med rucola og parmesan og noget godt brød. Tilføj et glas rigtig god hvidvin eller øl, og du har et simpelt, men skønt måltid, som du snildt kan imponere dine gæster med.

Hel smørstegt fladfisk

Denne klassiske ret, også kalder Sole Meunière, er en simpel og super lækker måde at tilberede hel fladfisk på.
Antal 2 personer
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 20 minutter

Ingredienser

  • 2 hele rødspætter, rødtunger eller lign. fladfisk
  • mel til at vende fiskene i
  • 2-3 citroner
  • 2-3 spsk kapers
  • 2 spsk friskhakket persille meget gerne bredbladet
  • 100-150 g smør
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Sørg for at dine fisk er helt renset for både indvolde, blod og rogn og skyld den godt.
  • Fjern finnerne, så de ikke fylder på panden og skær ned i gennem fisken i midten på begge siden (der vil være en linje, der guider dig). Det hjælper med at fisken ikke begynder at bøje sig uheldigt på panden.
  • Dub fiskene tørre og vend dem godt i mel.
  • Skær toppen og bunden af 2 af dine citroner, så de er lettere at arbejde med. Skær skallen af og skær bådende ud af citronen og hak dem. Ja, det er lidt besværligt de første par gange, men det er det værd for at få citronkødet med. Kom citronerne i en skål.
  • Tilsæt 1/2 af smørret til panden og steg fiskene ved middelvarme i 3-4 min. på hver siden. Hvis du ikke har en pande, der er stor nok til begge fisk, så steg dem en ad gangen og hold den første fisk lun i ovnen ved 100 grader, mens du tilbereder den anden.
  • Sæt fiskene til side og tilsæt det resterende smør samt citron og kapers til panden og sauter i et par minutter.
  • Filetter ganske forsigtigt fiskene og anret top og bund filleterne oven på hinanden, så det ligner en hel fisk. Kom sauce udover, drys med persille og server med dit valg af tilbehør og salt og peber.
Ret: Hovedret
Køkken: Fransk
Keyword: Fisk, Gæstemad, Hurtig mad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor meget kunne du lide opskriften?




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk