Knoldsellerien er lidt en overset rodfrugt i hele rodfrugtsmanien, der har floreret de sidste par år. Jeg må ærligt indrømme at jeg primært selv mest har brugt den, når jeg skulle lave grundsuppe. Jeg er fornyligt begyndt at eksperimentere med saltbagning. Selve bagningen tager tid, men forbedelserne nemme og hurtigt overstået og man får nogle lækre resultater ud af det. Cremet, dejligt grøntsagsmos uden brugen af fløde/smør og sprængfyldt med vitaminer.
Jeg havde set flere opskrifter på hel saltbagt knoldselleri, så jeg gik i supermarkedet og brugte 13 kr på en knoldselleri og 7 kr på et kg salt. Resultatet? Ja, det blev så lækkert og flot! Jeg valgte at servere knolden på bordet som den var – Det fik min kammerat til at spærre øjnene lidt op, da jeg bankede hul på saltlagen, stak en ske ned i knolden og sagde værsgo 😉
Ingredienser
1 knoldselleri
1-1 ½ kg salt (bare det billigste du kan få i supermarkedet)
lidt vand
Fremgangsmåde
Skrub knolden godt. Skær evt lidt af bunden af, så den kan stå stabilt. Tag lidt af toppen af.
Dæk bunden af et ovnfast fad med lidt salt og stil knolden på saltet. Bland vand og salt til en tyk lage og dæk knolden med lagen. Bag knolden i ovnen i ca 3 timer ved 190 grader. Lad den køle en smule af, bank hul på saltlagen, stik en ske i og nyd den dejlige sellerimos.