Hjemmelavet nutellais der består af flødeskum, flødeost og nutella, der er vendt med mere nutella, hakkede ferrero rocher og hakkede hasselnødder – lavet uden ismaskine eller omrøring undervejs i fryseprocessen.
Ja, det lyder dekadent og det er det! Det her er nok den mest dekadente opskrift jeg nogensinde har kastet mig ud i. Jeg tror at jeg tog 5 kg på ved bare at være i nærheden af den færdige bøtte is! Jeg brugte et helt glas nutella til denne opskrift 😂
Jeg har flere steder læst at flødeost kan gøre underværker i hjemmelavet is. Især hvis man skal lave det uden en ismaskine og det skulle da komme an på en prøve. Ideen er sådan set solid nok – jo mere fedt, jo bedre. Det er det samme med en parfait som man laver med ren fløde og ingen mælk.
Jeg har længe gerne ville prøve at lave min egen ferrero rocher is, så nu var det dagen, hvor jeg gav begge dele et skud og hold da fest, det er et vildt resultat.
Jeg har ikke holdt tilbage med noget som helst, så der er striber af nutella, hakkede ferrero rocher og hakkede hasselnødder i isen og den er toppet med mere nutella, ferrero rocher og hasselnødder. Fordi det sidste i glasset skulle bruges og jeg gik lidt amok.
Isen er meget heftig, på grænsen til at være lidt for meget af det gode og lidt chewy – tænk Ben & Jerry. Eller en mellemting mellem en no-bake cheesecake og is. Man bider nærmest isen, men det kan der altså også være noget meget tilfredsstillende ved!
Ferrero Rocher is
Ingredienser
Selve isen
- 250 ml piskefløde
- 225 g Nutella
- 75 g Flødeost fx philadelphia eller mascarpone
- ½ tsk vaniljepaste svarer til ½ vaniljestang
- 1 knivspids flagesalt smag efter
I isen
- 75 g Nutella
- 40 g ristede hasselnødder
- 5 Ferrero Rocher
Oven på isen
- 3 Ferrero Rocher
- 20 g ristede hasselnødder
- 50 g Nutella
Sådan gør du
- Rist hasselnødderne på en tør pande til de har fået lidt farve. Sæt til side og lad dem køle af.
- Pisk fløden til flødeskum.
- Bland nutella, flødeost, vaniljepaste og salt i en skål og pisk til det er helt blandet. Smag til med salten.
- Fold flødeskummet i nutellacremen.
- Hak 40 g hasselnødder og 5 Ferrero Rocher og fold dem i ismassen.
- Kom ismassen i en fryseegnet beholder og tilsæt 75 g nutella. Fold isen, så nutellaen bliver til bånd af nutella i isen.
- Hak resten af hasselnødderne og Ferrero Rocherne groft og spred dem ud over isen. Giv resten af nutellaen en hurtig tur i mikrooven på 10-20 sek, så den er flydende og hæld ud over isen.
- Kom låg på din beholder og frys isen i min. 4 timer og gerne natten over.