Stracciatella er den cremede midten af burrata og er essentielt ostemassen man bruger til at lave mozzarella med blandet med fløde. Det er bare super lækkert og kan kan være et kæmpe hit til salat, pizza, pasta eller bare som en let lille tapas ret. Jeg er især fan af det sammen med en rigtig god bresaola.
Mine hjemmelavede osteopskrifter er nogle af de mest populære på bloggen og jeg lover at jeg nok snart skal lave en portion stracciatella fra bunden af. Men i dag springer vi over hvor gærret er lavest og snyder lidt. Det må man også godt 😉
Så alt hvad du skal gøre her er at rive mozzarella i stykker, blande det med fløde og lade det hvile i et par timer – og så er der cremet og lækker stracciatellaost 😀
Mange kan rigtig godt lide at tilsætte lidt revet citronskal til deres ost og det kan bestemt også være lækkert. Især når osten skal bruges til pasta eller tapas.
Hjemmelavet stracciatella
Ingredienser
- 2 mozzarellaer (2 x 125 g)
- 1½ dl fløde
- lidt god olivenolie
- salt og peber efter smag
Sådan gør du
- Riv din mozzerella i små stykker og bland den med fløde og lidt salt og peber.
- Sæt osten i køleskabet i 1-2 timer.
- Server med lidt god olivenolie og ekstra peber.