Co-ma madsalen

2.4K

Jeg besluttede mig for at vi skulle prøve et nyt sted denne weekend, så lørdag formiddag åbnede jeg min Early Bird app for at se hvad der var på dagens liste. Co-ma madsalen havde en tasting menu med 10 retter til 263 dkk (normalpris 395 dkk). Det måtte vi prøve 🙂
Restauranten beskriver sig selv som værende fransk/italiensk inspireret med et strejf af det nordiske køkken od indrettet i New Yorker stil med cubansk kunst.
(Der er 3 Co-ma restauranter i København og det står for cocktails (Co) og mad (ma), så vi havde en forventning om at der nok også ville være lidt godt at drikke.)

Da min veninde godt kan lide at spise tidligt, er vi de første inde ad døren kl. 17:30 som restauranten åbner og vi bliver varmt modtaget af den ene af vores tjenere for aftenen, Nicolai. Allerede her fornemmer jeg at det nok skal blive en god oplevelse. Vi er begge pjattede med indretningen, der er ret simpel, men de store billeder og malede søljer giver stedet en unik charme. Jeg bemærker at der også er et lille barområde med bløde sofaer og stole (det kommer vi tilbage til senere).

Co-ma madsalen
Co-ma madsalen

Co-ma madsalen
Co-ma madsalen

Da vi jo allerede havde valgt deres 10 retters signaturmenu, skal vi kun beslutte os for om vi vil have en vinmenu til eller ej. 3 vin til 195 kr. Det er godt nok billigt, så vi sagde ja tak. I løbet af aftenen går det op for os at det er 3 forskellige vine, men 4 glas i alt, da de 10 retter bliver fordelt over 4 serveringer – Og man skal jo have et et glas vin til hver servering, så vi fik 2 glas af rødvinen 😉 Som min veninde sagde: “Det er jo kriminelt” – og her må jeg give hende ret. 4 store glas anstændig vin til 195 dkk. Det er i orden!

Da Co-ma som sagt bryster sig med deres cocktails og det er lørdag aften, starter vi lige med et par cocktails 😀 Jeg får en Dark’N’Stormy og min “partner in crime” tager deres signaturcocktail , Earl Grey´s Revival. Min Dark’N’Stormy er fin og som den skal være – intet nyt under solen der. Jeg får et sip af Earl Grey´s Revival’en og uha – Den kunne godt gå hen og blive en favorit! Vodka der har trukket med earl grey, sukkerlage, agavesirup og citron. Vi snakker citron iste for voksne og jeg elsker iste.

Earl Grey´s Revival
Earl Grey´s Revival

Der begynder stille og roligt at komme flere folk ind i restauranten som vi får vores første glas vin, en fed hvidvin fra bourgogne, og de første 3 retter.
1) Dildmarineret fjeldørred med rødbede, bolsjebede og blomkål. Lækker fast ørred. Det er længe siden jeg har fået et stykke fisk, der har en så perfekt en konsistens. Jeg savner måske lidt ekstra smag – noget der ville få retten til virkelig at sige “Halløj!”
2) Dådyr serveret med parmesanchips, purløgsmayonnaise og marinerede tyttebær. Simpelthen fantastisk ret! De fintskårne skriver var møre og lækre og tyttebærene balancerede så smukt! Retten står på kortet som “dådyr carpaccio” og jeg er ked af det venner, men det går altså ikke, når kødet er blevet stegt 😉 “Dådyr roastbeef” ville være mere rigtigt 🙂
3) Slider med portvonsbraisseret oksekæbe, hjertesalat og vesterhavsost. Oksekæberne falder så smukt fra hinanden og vesterhavsost går man også sjældent galt med. Simpelt og lækkert.

Fjeldørred og dådyr
Fjeldørred og dådyr

Slider
Oksekæbeslider

Vi får vores andet glas vin, en enkelt zinfandel fra Californien. Her er jeg faktisk lidt imponeret. Denne vin skal gå til 5 ret forskellige retter og søreme om de faktisk ikke slipper afsted med det!
4) Butternut squash suppe med røget ål, karse, sprødt rugbrød og sort kaviar. Suppen kommer i en lille kobbergryde. Et frækt lille touch, der taler til os begge. Suppen i sig selv taler desværre ikke til mig, men jeg har det også svært med røget øl. Min ledsager har heldigvis ikke det problem og hun fortælte mig at det smager godt 😉
5) Braiseret svinemave med linsesalat, gedeost og røget æblechutney. Min skål er grøn og min venindes er blå. Ellers er det præcis samme skål. Igen, en lille ting, men vi synes det er hyggeligt. Svinemaven er lidt fed, men osten og chutneyen samler retten og den er ikke dum. Ikke min favorit, men ikke dum!
Generelt så må vi konstatere at anden servering er den mest kedelige, men når man tager en tasting menu, så vil man ofte støde ind i nogle retter, der bare ikke er så spændende og sådan er det.

Butternut squash suppe
Butternut squash suppe

Braiseret svinemave
Braiseret svinemave

Vi får et godt glas zinfandel mere og så kommer “hovedretten” på bordet. Jeg tror at vi begge begynder at savle lidt, da vi ser vores tallerkener.
6) Pandestegt kulmule med risotto. Ordentligt lavet fisk, men desværre ikke specielt ophidsende. Den mangler et eller andet.
7) Lammeskulder med pastinakpuré, svampe, rosenkål og sauce. Her er der ikke et øje tørt. Lammet er pink og perfekt, puréen er cremet og rosenkålen giver det bid, der skal til (Ja, jeg kan godt lide rosenkål – det er super, hvis man gør det ordentligt).
8) “Duck & Duck” – en signaturret hos madsalen. Pandestegt andebryst og confit af andelår i gnocchirulle med rødkålspuré og madeirasauce. Anden er lavet til perfektion. Det er første, men bestemt ikke sidste, gang jeg smager rødkålspuré.
Bordet ved siden af os får de to hovedretter, der ikke er med i tasting menuen og vi kan ikke lade være med lige at kigge. Steaken med cognacsauce og tagliatellen med kalveregu, ser virkelig også lækre ud! Vi skal tilbage for at teste dem 😉

Kulmule, Lammeskulder, Duck and Duck
Kulmule, lammeskulder, Duck & Duck

Nu var der ved at være godt gang i restauranten og Nicolai og Adam (vores 2 tjenere) har nok at se til. Vi har nævnt at vi ikke har travlt, så Adam stryger forbi med en flaske vin og giver os lige et lille glas rødvin mere, mens han undskylder for ventetiden.

Dessertvinen er simpel, 100% Granache og lækker. Let nøddet og meget blød … mmm, det var et dejligt glas.
Hverken af os er normalt de store dessert fans, men vi siger begge wow, da et regulært dessertorgie bliver sat foran os!
9-10) Hokkaido creme brulée, blodappelsinsorbet, mokkakage, creme og knas med tyttebær og chokocreme med stang! Mam med mam og lidt mere mam.
Vi er meget tilfredse 😀

5 desserter på en tallerken
Dessert tapas

Der er nu efterhånden en del folk i restauranten og jeg foreslår at vi tog en lille after dinner drink i det bløde. Min ledsager siger ja og efter lige at have tjekket med tjeneren rykker vi over. Hun får en cognac og jeg teste endnu en cocktail; En Cucumber Collins med gin, lemon, sukkerlage og ginger beer. Den er meget frisk og lækker og den ville også være helt perfekt til en varm sommeraften.

Cognac og Cucumber Collins
Cognac og Cucumber Collins

Barområdet
Barområdet

Alt i alt:
Tasting menuen var en god måde at komme rundt om deres menukort på. Det er klart at til de priser er det ikke Noma, men det er virkelig value for money og servicen er god. Jeg kommer her meget gerne igen 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk