Lækkert og flot tilbehør behøver ikke være svært at lave! Disse gulerodsroser er drøn nemme at lave og dine gæster uden tvivl være imponerede over din opfindsomhed 😉 Jeg laver dem ofte som tilbehør til en god bøf eller en stor lækker tunsteak – En tunsteak kan virkelig også bære et par rødbederoser. Rødbederoser laves på samme måde som gulerodsroser, men bare med rødbeder. Du kan også lave dem med gule beder og både hvide og lilla gulerødder. Farvespillet med roser i forskellige farver kan være så flotte på tallerkenen.
Jeg har nu lavet roserne med forskellige slags ost og de er dejlige med både feta, parmesan og primadonna. Jeg er sikker på at de bestemt også ville være lækre med andre slags ost.
Gulerodsroser
Ingredienser
- 4 store gulerødder
- revet parmesan og/eller smuldret gedefta eller anden god ost
- hakket persille
- madolie
- salt og peber
Sådan gør du
- Forvarm ovn til 200 grader.
- Vask og skræl gulerødderne og skær dem (på langs) på et mandolinjern. Krydr strimlerne med salt og peber og giv dem 1-1½ minut i mikrobølgeovnen.
- Smør en muffinform (Den slags laver til 6 muffins af gangen) med olie. Tag de nu bløde (og lidt varme, så pas på fingerne) gulerødsstrimler og "beklæd" muffinformene med strimler indtil der ikke er plads til flere.
- Pres ost ned mellem strimlerne. Bag roserne i ca. 25 minutter. Vip den forsigtigt ud af formene og drys med hakket persille.