Köd Vesterbro

2.1K

Jeg har tidligere fortalt jer om at Köd er kommet til København og har til huse på Admiralgade. De har for en lille måned siden åbnet en ny afdeling på Vesterbrogade, så det var naturligt for mig at tage min kødglade veninde i hånden og introducere hende til konceptet.
Köd startede i Århus og fik en masse negativ omtale fra vegetarer, da der ikke er et vegetarisk tilbud på deres menuliste – Köd takkede pænt for den ekstra omtale og henviste til deres navn og koncept 😉

Restauranten i Admiralgade er bestemt hyggelig, men man bliver mødt af en helt anden atmosfære, når man træder ind ad døren på Vesterbrogade. Der er højt til loftet, smuk klassisk stuk, et par marmor søjler og en bardisk i mørk træ, der henleder tankerne på klassiske film.

Det åbne rum
Det åbne rum

Den smukke bardisk
Den smukke bardisk

Vi valgte at sætte os oppe ved køkkenet, hvor der var en smule afskærmet og det viste sig at være en god beslutning, da der var lidt mere lydafskærmet og vi kunne have en hyggelig samtale uden at skulle hæve stemmerne.

Vores tjener, Sophie (og nu håber jeg at du bliver stavet med ph som min kusine – hvis ikke, så sorry), var rigtig sød og gennemgik menukortet og konceptet for os. På Köd køber man en bøf + valgfri sauce og resten skal man tilkøbe. Hun overtalte os til at prøve deres hjemmelavede lemonade, der fik en bund af vodka og blev kysset med bitter. En ganske lækker og frisk drink, der klart kan anbefales, hvis man vil starte med noget andet end det klassiske glas cava (hvilket Köd også gør ganske fint).

Köds hjemmelavede lemonadedrink med vodka og bitter
Köds hjemmelavede lemonadedrink med vodka og bitter

Köds bøffer starter på 250 g, så vi valgte at springe forretten over og gå direkte til hovedretten. Jeg valgte en ribeye på 300g fra Uruguay og min veninde valgte en 250 g dansk mørbrad. Vi fik bearnaisesauce, portvinsglace, kartoffelmos med baconknas og vesterhavsost, steak fries og smørstegte svampe til. Al tilbehøret kommer i separate skåle og der er rigeligt, så man kan fint dele! Jeg har til dags dato ikke smagt en bedre portvinsglace end deres! Vi spiste og spiste og der var simpelthen ikke plads til mere mad, da vi var færdige. Det er er noget af en anderkendelse fra en kvinde, der normalt kalder alt under 300 g for pålæg 😉

Er der mon nok af det hele?
Er der mon nok af det hele?

Det var en travl aften, så der skete et par enkelte faux pas’er. Vi fik ikke salt og det tog tid fra da jeg bad om vand til jeg fik det.
Jeg vil til gengæld gerne klappe personalet på hovedet for deres reaktion, da jeg gjorde opmærksom på det.
Sophie kom med vores regning og hun spurgte om vi var tilfredse. Det øjeblik jeg sagde at “Jo, I burde nok have haft en tjener mere på gulvet”, var hun knivskarp og satte sig og så mig i øjnene og spurgte om vi havde følt os overset her til aften? Det førte til en fin lille snak om de havde haft en stort selskab i kælderen den dag, men ja at hun hørte mig om at de burde have hyret en tjener mere – og hun var forøvrigt meget rød i hovedet over at hun havde glemt saltet.
Det er den bedste måde at håndtere den situation på.

Jeg vil med hjertet gerne opfordre jer alle til at besøge Köd på Vesterbrogade – og giv lige Sophie en krammer fra os 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk