Panna cotta er let at lave og smager super godt. Det er ikke ligefrem sundt, men hvilken god dessert er det?
Hvis man er til hele lakrids/hindbær kombinationen (hvilket jeg er), så er den her dessert lige i øjet og perfekt til at lave til både mindre og større selskaber.
Lakrids panna cotta med hindbærgelé
Ingredienser
- Lakrids panna cotta
- 150 g fløde
- 25 g sukker
- 5 g mild lakridspulver
- 1 blad husblas
- Hindbærgelé
- 100 ml vand
- 10 g frysetørret hindbær
- 25 g sukker
- 1 blad husblas
- Evt. Hindbær/brombær til pynt jeg bruger hele frysetørrede bær
Sådan gør du
Lakrids panna cotta
- Udblød 1 blad husblas i koldt vand.
- Kog fløde og sukker op og bland lakridspulveret i. Pisk godt indtil lakridspulveret er opløst.
- Knug vandet fra husblassen og smelt det i lakridsmassen.
- Si massen gennem en fin si ned i de skåle du vil servere panna cottaen i. Sæt på køl i ca 1 ½ time.
Hindbærgelé
- Bland vand og sukker og giv sukkerlagen et hurtigt opkog. Tilsæt de frysetørrede hinbærstykker, læg låg på og lad det trække i ca 30 minutter.
- Giv massen en tur med en stavblender. Wroom, Wroom! Si lagen gennem en fin si.
- Udblød det andet blad husblas i koldt vand.
- Varm hindbærlagen op igen, knug vandet fra husblassen og tilsæt husblassen til lagen. Lad geléen køle ned til ca 40 grader og hæld den over panna cottaen. Vær sikker på at panna cottaen er stivnet før du putter hindbærgeléen på!
- Lad desserten hvile i ca 1½ time, pynt med bær og server.