I dag fik jeg lyst til at lave en omgang skinkesalat. Som med alle de andre klassiske frokostsalater;æggesalat, rejesalat, kyllingsalat osv., så smager den hjemmelavede version bare bedre end den købte.
Den er super let at lave og også rimelig billig, da en skinke jo kun koster omkring 30 kr.
Nu er det de færreste af os, der lige står og skal bruge 1 kg skinkesalat på en helt almindelig hverdag, så jeg strimler normalt en god portion af skinken og putter strimlerne i køleskabet/fryseren til pizza/pasta/pita/pande. Strimlet skinke kan jo bruges til et ton af ting 🙂
Ingredienser
250 g kogt skinke
3-4 spsk mayonnaise
2 tsk dijonsennep
½ rødløg, groft hakket
1 spsk purløg
Salt og peber
Fremgangsmåde
Kog en skinke på 1 kg i 1 time.
Fjern fedtet fra skinken, læg 250 g skinke til side og strimmel resten. Put det i fryseposer og ind i køleskabet/fryseren med det.
Kom resten af skinken i en minihakker/blender med rød og purløg.
Blend indtil det er findelt og tilsæt mayonnaise og sennep indtil du rammer en konsistens du er glad for. Smag til med salt og peber.