Det her er en af mine all-time favorit tilbehørsopskrifter. Jeg har kun mødt én person, der decideret ikke har kunne lide dem og jeg har serveret dem en hel del gange!
Jeg bruger dem normalt som tilbehør til en god bøf, grillaften eller på buffetbordet, men jeg har også brugt den sidste champignon til en god pate, så de kan også fint agere tilbehør til ostebordet. Du laver dem 1-2 dage, før du skal servere dem. Siden de er råmarinerede, tager selve tilberedningen ikke ret lang tid og derefter skal du bare lige huske at vende bøtten fra tid til anden. De kan fint holde sig lidt længere end en uge i køleskabet – Smagen vil ændre sig hen ad vejen. Chilien vil aftage og æblecidereddiken vil træde mere frem, men det kan også være en process at finde ud af hvilket smagsindtryk, du bedst kan lide.
Ingredienser
- 500 g hvide champignoner
- 1 dl æblecidereddike
- ¾ dl olivenolie
- 1 rød chili
- 2 spsk. hakket persille
- 2 spsk. tomatpuré
- 1-2 fed pressede hvidløg
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Befri chilien for korn og hak fint. Hak persille. Bland marinaden i en beholder med låg. Rens champignonerne og skær dem evt i halve eller kvarte, hvis de er store. Kom champignonerne i beholderen og bland godt. Lad de marinerede champignoner trække i køleskab i mindst 4 timer, gerne natten over. Vend evt bøtten af og til. Det kunne da næsten ikke være nemmere?