Pitabrød med falafel og dilddressing

1.7K

Jeg har prøvet en del forskellige opskrifter på falafel, men den her er klart min nye favorit. Jeg har ofte puttet sesam i selve falaflerne, men det her er første gang jeg har prøvet at vende falaflerne i sesamfrø. Det lader sesamsmagen træde frem på en helt anden måde end den ellers ville. Jeg synes det giver falaflerne lidt kant og det kan jeg godt lide. Nogle vil måske påstå at det ikke er rigtig falafel, siden jeg steger dem på panden og ikke i en friturekoger, men jeg synes nu de er tæt nok på til at jeg tør kalde dem falafel 😉
Den lette dilddressing med agurk minder om tzatziki, men siden jeg bruger godt med dild og creme fraiche og kun et kys af hvidløg, så har den en ret anden smag.
Det er en hurtig og lækker ret og hvis man ikke kan lide det alt for stærkt, så kan man jo altid skrue ned for mængden af chili.

Pitabrød med falafel, grønt og dilddressing
Pitabrød med falafel, grønt og dilddressing

Ingredienser

Falafel
1 dåse kikærter
2 fed hvidløg
En mellem dusk persille
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt koriander
½ tsk chiliflager
½ tsk salt
2 spsk hvedemel
1 spsk citronsaft
3 spsk olie til stegning
Sesamfrø

Dilddressing
½ agurk
1½ dl creme fraiche (jeg bruger selv cheasy fraiche på 5%)
En god dusk dild
Salt og peber
evt. ½ tsk hvidløgspulver

Tilbehør
4 pitabrød
1 hjertesalat
½ rødløg
½ agurk
100 g cherrytomater

Fremgangsmåde

Hæld kikærterne i et dørslag, skyld dem godt og lad dem dryppe af.
Skær agurken over og sæt halvdelen til siden. Tag den halve agurk, skær den over på langs og skrab kernerne ud med en teske. Riv agurken og bland med creme fraiche, fintklippet dild, kys med hvidløgspulver og smag til med salt og peber.
Forvarm ovn til 230 grader.
Hæld kikærterne i en skål og tilsæt presset hvidløg, persille, spidskommen, stødt koriander, chiliflager, citronsaft, salt og hvedemel. Blend det hele godt med en stavblender.
Hæld sesamfrøene i en dyb tallerken. Form små, flade bøffer af kikærtemassen og vend dem i sesamfrø. Steg dem sprøde og gyldne i olie på en slip-let pande.
Skyl og tør imens salat, agurk og tomater pg pil løget. Hak salaten groft og skær resten i skiver. Læg det hele i ens skål eller på et lille fad. Stænk pitabrødene med vand og varm dem i ovnen i 4-6 minutter
Sæt det hele på bordet, så man selv kan blande efter lyst og behag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk