Vi er nu godt inde i suppe- og simreretssæsonen og så ville jeg da være et skarn, hvis jeg ikke også smed en suppe opskrift eller to op. I dag skulle det gå lidt hurtigt, så det blev en persillerodssuppe med sprød serranoskinke. Den er et dejlig alternativ til den klassiske porre-kartoffelsuppe.
Ingredienser
1 porre
1 bagekartoffel
2-3 persillerødder
½ L grøntsagsbouillon
½ L kyllingbouillon
Et par timiankviste
2 dl creme fraiche
1 pakke serranoskinke
Salt og peber
evt. ekstra persille
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader.
Læg skinkeskiverne på et stykke bagepapir og bag til de er sprøde – Det tager ca 5-7 minutter. Tag ud og sæt til side. Skræl bagekartoflen og persillerødderne og hak dem i mindre stykker. Rens porren og skær den i ringe. Kog grøntsagerne og timiankviste i bouillonen i ca. 30 minutter til grøntsagerne er godt møre. Fisk timiankvistene op, tilsæt creme fraiche og blend til suppen er glat. Smag til med salt og peber. Riv serranoskinken i små stykker og drys suppen med skinken umiddelbart før servering. Enjoy 🙂