Er der noget bedre end en god varm skål suppe, når man er lidt halvsløj eller det bare er koldt og gråt udenfor? Jeg elsker det i hvert fald 🙂
Jeg har næsten altid bøtter med grundsuppe liggende i fryseren, som jeg bruger som bund, men det er også helt ok at springe over hvor gæret er lavest og købe en omgang færdig hønsekødssuppe. Jeg siger det ikke til nogle 😉 Jeg krydrer supper med lidt chili, ingefær og hvidløg og kommer så nogle gode grøntsager og nudler i. Personligt, så kan jeg godt lide at bruge gulerødder, svampe, bok choy, peberfrugt og forårsløg, men hvad end du har lyst til. Skal det være et lidt større måltid, så kan man også fint smide nogle dumplings i.
Ingredienser
1 L grundsuppe eller hønsekødssuppe
1-2 chilier
2 fed hvidløg
2-3 cm ingefær
Evt. 1 tsk tomatpure eller fiskesauce
200-25 g gulerødder
2 håndfulde svampe
1 lille bok choy
½ peberfrugt
2-3 forårsløg
Glasnudler, risnudler eller udon nudler efter behov.
Evt. dumplings
Fremgangsmåde
Tø suppen op i en gryde. Hak imens chili, hvidløg og ingefær fint. Kom dem i gryden og lad suppen simre i ½ times penge. Rens og hak i mellemtiden de andre grøntsager. Smag til og tilsæt evt. tomatpure eller fiskesauce. Begge dele er spækket med glutamin, som er det der giver umamismagen. Bring suppen i kog og tilsæt grøntsager, nudler og evt. dumplings. Gulerødder, rodfrugter, svampe og forårsløg skal have ca 5 min i suppen, mens peberfrugt kan nøjes med 2-3 min og bok choy og andre typer af kål max skal have 1 min. Check på pakken hvor lang tid nudlerne skal have. Dumplings skal have 3-4 min hvis friske og 5-6 min hvis frosne.