Dining week dag 1: Arti’kok – Gourmetmad i Hvidovre

1K

Dining week er en af mine yndlingsuger! Jeg vil muligvis gå så langt til at sige at jeg glæder mig mere til uge 7 end uge 52!
Det er sådan en god mulighed for at prøve nogle nye steder eller genopleve dejlige steder, man måske normalt ikke har råd til.
I år var jeg så heldig at få et godt nummer i køen og alle de restauranter, der var på min ønskeliste!
Så denne uge er jeg ude at spise tirsdag-lørdag 😀

Dag 1: Arti’kok

Jeg havde på forhånd hørt meget om dette lille sted. Kokken plejede at være ved Kiin Kiin, men valgte at drive restaurant i forstaden, så han kunne spare penge på huslejen og servere gourmetmad lidt billigere. Det kan man jo ikke kimse af!

Restauranten ligger bogstavelig talt et stenkast fra Hvidovre st., så den var dejligt let at komme til.

De havde ikke presset ekstra borde ind, så de kunne sælge flere pladser (hvilket en del restauranter efterhånden gør i forbindelse med dining week ….). Indretning var meget afdæmpet. Varme grå toner med rødt i gulvtæpperne til at give lidt modspil.

De havde en vinmenu til 190 kr. til middagen, samt et tilbud om et glas Cava eller Kir med en lille snack. Vi valgte at takke ja til både velkomstdrink og vinmenu. Tjeneren var lidt af et festligt indslag helt i sig selv. Med en tyk amager accent blev vi fortalt om vinene. Rødvinen havde nosser, sagde hun. Og hun havde ret!

Snacken
Wow – Jeg er gået glip af noget! Rigtig ordentlig torskerogn! Jeg ville aldrig have tænkt på at bruge kyllingskin på den måde, men det spillede og var en dejlig bid.
Cava vi fik til var heller ikke dum!

Torskerogn med rødløg, mayo og sprødt kyllingeskind
Torskerogn med rødløg, mayo og sprødt kyllingeskind

Forretten
Rigtig dejlig. Til denne ret fik vi også brød og trøffelsmør. Trøffelsmøret spillede rigtig godt med skinken. Jeg var ikke pjattet med vinen, vi fik til denne ret. Den var en tand for gæret til mig. Jeg kunne have ønsket mig noget klarere i smagen.

Skagenskinke m/små tomater, melon, crudite på jordskokke og ærteskud
Skagenskinke m/små tomater, melon, crudite på jordskokke og ærteskud

Hovedretten
Bøf er godt! Mere bøf er bedre! Kødet var smukt lyserødt, glacen var mmmmmm …. og grønkålet var stadig sprød. Vi fik en Appasimento til (en fyldig sød rødvin, men ikke helt en amerone) og den var bare perfekt. Jeg var nødt til at bede tjeneren om at se flasken igen, så jeg kunne tilføje den på Vivino (Genial app)!

Kalvemedaillon m/gulerødders puré, sauteret grønkål, crust på kartofler. Hertil cremet glace.
Kalvemedaillon m/gulerødders puré, sauteret grønkål, crust på kartofler. Hertil cremet glace.

Desserten
Mmmm …. Ganache! Fantastisk chokolade, creme dulce og dessertenvinen de havde valgt var HELT rigtig! Æblesorbeten spillede ikke helt så godt ind. Den var lavet på søde æbler, hvor de skulle have lavet den på syrlige æbler.

Chokolade ganache med æblesorbet og creame dulce
Chokolade ganache med æblesorbet og creame dulce

Alt i alt? Helt sikkert et sted jeg kan anbefale jer til at besøge og jeg kommer der også selv gerne igen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk