Jeg siger broccolisalat og I tænker nok noget med creme fraiche og mayonnaise. Ikke denne her opskrift. Faktisk er det her sådan set en klassisk bønnesalat, hvor jeg har udskiftet de grønne bønner med broccoli og tilføjet lidt.
Jeg serverer den ofte til en god bøf og kartofler 🙂
Ingredienser
2 pakker bacon
1 stort broccolihoved
300-400 gram tomater
2 mellem rødløg
150-200 gram salatost (jeg holder meget af Kirks gedeost)
Olivenolie
Hvidvinseddike
Salt og peber
evt. rødbedespirer, forkogte kikærter, pinjekerner, et kys hvidløg
Fremgangsmåde
Steg baconstykkerne og læg dem til side på et par stykker køkkenrulle.
Skær broccolien i mundrette stykker, læg stykkerne i et dørslag og overhæld dem med kogende vand (ca 1 l). Skyld herefter med koldt vand og lad det dryppe af.
Hak tomater og rødløg.
Bland alle ingredienser sammen og smag til med olie, eddike, salt og peber.