Altopalato

2.9K

Kan du godt lide ordentlig norditaliensk mad, men måske ikke lige har pengene til en tur på Era Ora, så tillad mig at foreslå min yndlingsrestaurant Altopalato. Deres a la carte er lækker, men du kommer her for deres 5 retters menu, der koster 435 kr (Du kan også nøjes med 3 eller 4 retter, men hvor er det sjove i det?).
Jeg er kommet på stedet 1-2 gange om året i en hel del år og jeg er aldrig blevet skuffet. Maden er god og tjenerne er søde, hyggelige og ved hvad de taler om.
Her er hvad vi fik til aften og det burde give jer et rimelig godt indtryk af hvordan menuen kan se ud 🙂

Aftenen startede med en lille fiskeret. Her fik vi en bars med grøntsager og en let sauce. Et dejlig simpel smagsindtryk.

Bars med grøntsager og en let sauce
Bars med grøntsager og en let sauce

Ret nr. 2: Her får man enten en lille salat eller nogle gange noget skaldyr. Vi fik en upgraderet version af en insalata caprese(som jeg elsker). Der var en hel del ting på tallerkenen, så man får et lidt kraftigere smagsindtryk.

Parmaskinke, mozarella og tomater på en mozarellacreme med balsamico og basilikum
Parmaskinke, mozarella og tomater på en mozarellacreme med balsamico og basilikum

Ret nr. 3: Pastaretten. Jeg eeeeeeeeelsker deres pasta. De tager en klassisk ret og giver den et lille twist. Lammeraguen var dejlig og smagfuld, men ikke så kraftig at man ikke kunne smage selve pastaen.

Pappardelle med lammeragu
Pappardelle med lammeragu

Ret nr. 4: Hovedretten. Her er det typisk et stykke ko og i dag var ingen undtagelse. Her holder de smagsindtrykkene rimelig simple, så man kan få det meste af kødet. Og det er altid perfekt rosa 😉 Der var dog det lille twist på denne ret af de havde dampet gulerødderne i amaretto og wow, det spillede!

Kalvemedaljon med grøntsager og pebersauce
Kalvemedaljon med grøntsager og pebersauce

Ret nr. 4½: En af de mange ting jeg godt kan lide ved Altopalato er at de ikke lade en sidde og vente. Hvis køkkenet har travlt, så får man en lille mellemret til at hygge sig med.

Appelsinsorbet
Appelsinsorbet

Ret nr. 5: Desserten var blød og luftig med undtagelsen af pistacieisen, der havde lidt tyngde, men det er jo heller ikke en skidt ting 😉

Ricottacreme og pistacieis med skovbærsauce
Ricottacreme og pistacieis med skovbærsauce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk