Brændende kærlighed er comfort food til den helt store guldmedalje! I den her version har jeg tilsat rodfrugter, erstattet bacon med serranoskinke og lavet fyldte tomater som tilbehør. Har man nogle ærter ved hånden, kan man med fordel vende dem i mosen for at gøre den endnu mere fyldig 🙂
Ingredienser
750 g blandende rodfrugter
1 bagekartoffel
2 løg
1 tsk smør + 1 tsk olie
2 tsk balsamico
70 g lufttørret skinke
1 dl letmælk
1 spsk smør
Salt og peber
Fyldte tomater
2 store tomater
40 g smuldret feta
1 spsk finthakket skalotteløg/rødløg
1 spsk hakket persille
salt og peber efter smag
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 225 grader.
Bred skinkeskiverne ud på en plade med bagepapir og bag dem gyldne og sprøde i 6-8 minutter.
Skær toppen af tomaterne, skrab kødet ud og hak det. Put det i en skål og hæld noget af væden fra. Tilsæt de andre ingredienser og smag til.Læg tomaterne i et ovnfast fad og fordel fyldet i dem. Skru ovnen ned til 200 grader og bag i 15-20 minutter.
Skræl rodfrugter og kartoffel og skær dem i grove tern eller skiver. Kom dem i en gryde med så meget vand, at det lige dækker. Kog rodfrugterne under låg, til de er helt møre – ca 15 min.
Skær løg i både og sautér dem gyldne og møre i smør og olie under omrøring. Krydr med balsamico, salt og peber.
Når rodfrugterne er møre, tag så lidt af grøntsagsvandet fra og sæt det til side. Hæld resten af vandet fra rodfrugterne og mos dem groft i en stor skål. Pisk mosen igennem med mælk, smør, salt og peber og lidt af grøntsagsvandet, til mosen får den ønskede konsistens. Anret mosen med løg, skinke og tomater og drys med persille.