Jeg gør ofte grin med spelt og speltmødre, men for at være helt ærlig, så kan jeg faktisk godt lide smagen 😉 Spelt er sådan lidt nøddet i forhold til smagen af alm. hvedemel.
Jeg begyndte at bage med spelt forbi jeg har en veninde, der er hvedeallergiker og så måtte jeg jo prøve noget andet.
Det her er min go-bo bolle-/brødopskrift. Dejen er ret flydende og den skal stå natten over, men du får nogle dejlige boller ud af det. Hvis du vil bage det som et par brød, så skal du forlænge bagetiden med ca 5-10 minutter.
Ingredienser
450 g sigtet speltmel
450 g fuldkornsspeltmel
2 dl havregryn
10 g gær
9-10 dl vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
evt. ½ dl solsikkekerner
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet. Husk at vandet skal være lunkent.
Tilsæt salt, sukker og havre. Tilsæt melet lidt ad gangen, mens du rører rundt. Dejen er som sagt ret flydende, så du kan gøre det med en grydeske.
Man kan evt. tilsætte nogle solsikkekerner, hvis man gerne vil have lidt mere bid i bollerne. Man kan også varierer forholdet mellem sigtet og fuldkortsspeltmel.
Stil dejen til hævning natten over.
Forvarm ovnen til 225 grader og beklæd en bageplade med bagepapir. Brug en ske til at forme bollerne på bagepladen. Nej, de ser ikke super gode ud, men bare vent!
Bag bollerne i 15 minutter og lad dem afkøle. Nyd en saftig bolle til morgenmad eller som kuvertbrød til middagen 🙂