Denne opskrift kom til verden, fordi jeg så rød spidskål i supermarkedet og ville smage det. Jeg kan afsløre at det stort set smager som alm. spidskål, hvilket passer mig fint, da jeg holder meget af spidskål.
Perlebyg/perlespelt kan udlades, hvis du ikke har det eller er palæo tilhænger 🙂 Man kan også fint bruge alm. spidskål, hvis rød spidskål ikke er til at finde. Det vil gøre retten mindre festlig at se på, men det er det.
Hurtig gryderet med rød spidskål og hakket oksekød
En hurtig, sund og farverig gryderet, der gør dig mæt med god samvittighed
Ingredienser
- 250 g magert hakket oksekød
- 2 porrer
- 3 gulerødder
- ½ spidskål
- 1½ dl perlebyg
- 3½ dl bouillon
- 1 tsk olie
- ½ tsk sukker
- ½ tsk salt
- 1 spsk æbleeddike
- 1 tsk stødt chili
- peber efter smag
Sådan gør du
- Kog perlebyggen/perlespelten i 3½ dl vand bouillon. Rør rundt når det koger, skru ned til lavt blus og lad koge 15-20 min.
- Fjern de yderste blade og stokken fra kålen og skær den i meget tynde strimler. Rens porren og skær det grove grønne fra. Skær porren i tynde ringe. Skræl gulerødderne og 'skræl' dem i lange strimler med en kartoffelskræller.
- Varm olie i en stor gryde eller pande ved god varme. Brun kødet til at har skiftet farve. Tilsæt salt, peber og chili, hæld halvdelen af eddike over og lad det bruse op. Tilsæt porrer, kål og gulerødder og steg videre 2-3 minutter.
- Hæld evt. vand fra byggen/spelten og vend den i retten. Smag til med sukker, eddike, salt og peber (og måske lidt mere chili 😉 )