Denne opskrift er let, billig og smager super godt!
Server enchiladaerne med guacamole og/eller creme fraiche til.
Jeg laver ofte krydrede ris, majs stegt med chili og en god salat til.
Der er nok til 2 meget sulte og 3 “normalt sulte” voksne 🙂
Ingredienser:
6 tortillas (de små)
Cheddarost efter smag
Enchiladasovs
1 spsk olivenolie
1 lille hakket løg
2 fed hvidløg, presset
1 hakket chilipeber (valgfri)
1 dåse flåede, hakkede tomater
1 spsk chilipulver (den slags man køber i supermarkederne, så ikke voldsomt stærk i smagen)
½-1 tsk cayennepeber
1 tsk spidskommen
1 spsk oregano
1 tsk rosmarin
1 spsk citronsaft
1 tsk sukker
½ tsk salt
½ tsk peber
Kyllingfyld
ca. 450 g kyllingbryst
½ portion enchiladasovs
En håndfyld revet cheddarost
Frisk hakket koriander efter smag
Enchiladasovs:
Vi starter med at lave enchiladasovsen – Den kan du selvfølgelig også bruge til enchiladaer fyldt med andet end kylling. Jeg ved godt at en spsk chilipulver lyder af meget, men tro mig, når det hele bliver samlet, så smager det ikke voldsomt.
Steg løg, hvidløg og chili i en gryde indtil løgene bliver blanke.
Tilsæt alle de andre ingredienser. Find din stavblender frem og blend sovsen til den er glat. Lad sovsen simre i ca 15 minutter.
Kyllingfyld:
Varm ½ af enchiladasovsen til kogepunktet i en gryde. Dup kyllingbrysterne tørre og læg dem ned i sovsen.
Skru ned for varmen og lad brysterne simre i ca 20 minutter.
Tag brysterne op og riv kødet fra hinanden. Hold det fast med en gaffel og riv med en anden.
Bland kødet med den ½ portion enchiladasovs, det blev kogt i. Bland også cheddarost og koriander i. Så er fyldet klar!
Så samler vi det hele
Forvarm ovnen til 200 grader
Smør et fad med lidt olie.
Fordel fyldet på tortillaerne og læg dem i fadet med “lukningen” nedad.
Fordel den anden halvdel af enchiladasovsen udover tortillaerne og drys med ost.
Læg staniol henover fadet (så osten ikke brændet på).
Bag i ovnen i 20 minutter.