Rødbederoser

Rødbederose

Deltag i samtalen

  1. trine sørensen siger:

    Hej med dig. Jeg er ordblind, men jeg vil gerne se opskriften på rødbede roser. Mvh Trine.

    1. Hej Trine. Okay, hvordan kan jeg hjælpe dig?

      Er det fordi du har et oplæsningsprogram, der ikke kan læse opskriftfeltet? Hvis ja, så er opskriften her i almindelige tekst:

      Opskriften rækker til 4 roser
      Ingredienser
      4 store gulerødder
      revet parmesan og/eller smuldret gedefta
      hakket persille
      madolie
      salt og peber

      Sådan gør du
      Forvarm ovn til 200 grader.
      Vask og skræl gulerødderne og skær dem (på langs) på et mandolinjern. Krydr strimlerne med salt og peber og giv dem 1-1½ minut i mikrobølgeovnen.
      Smør en muffinform (jeg bruger selv en silikoneform lavet til 6 store muffins) med olie. Tag de nu bløde (og lidt varme, så pas på fingerne) gulerødsstrimler og “beklæd” muffinformene med strimler indtil der ikke er plads til flere.
      Pres ost ned mellem strimlerne. Bag roserne i ca. 25 minutter. Vip dem forsigtigt ud af formene og drys med hakket persille.

      Mvh
      Ceilie

  2. Ahh, jeg ser nu. Du kom ind på billedet, men ikke frem til opskriften – Det havde jeg ikke tænkt over at man kunne, men selvfølgelig kan det ske. Opskriften på rødbederoser og gulerodsroser er den samme. Derfor jeg skriver gulerødder i opskriften. Siden med opskriften er her: https://madentusiasten.dk/gulerodsroser/

  3. Jeg prøvede at lave dem uden ost, men de falder fra hinanden når jeg tar dem ud sf formen. Virker osten som en slags “klister”?

    1. Hej Nanne
      Ja, osten hjælper med at holde sammen på roserne.

      Jeg ved at flere andre bloggere har haft succes med at lave kartoffelroser, hvor de kun bruger smør, så det burde også være muligt med disse. Alle de bloggere skriver dog at deres roser skal hvile lidt i formen, før man tager dem ud, så de ikke falder fra hinanden. Jeg håber at det tip kan bruges og at det lykkes for dig.

      Mvh
      Cecilie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Luk
Madentusiasten © Copyright 2021. All rights reserved.
Luk