Go Back

Frikadeller

Lette og luftige dunser
Antal 4 personer
Tilb. tid 20 minutter
Hviletid 30 minutter

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1-2 rødløg du kan også sagtens bruge alm.
  • 2 æg
  • 2 spsk rasp
  • 1 spsk hvedemel
  • dl mælk
  • ½ dl danskvand
  • 1 tsk muskatnød
  • ½ tsk allehånde
  • 5 g salt
  • Godt med peber
  • Masser af smør

Sådan gør du

  • Riv løgene fint (jeg plejer bare at komme dem i min minihakke og give dem en ordentlig omgang).
  • Bland kød og salt godt sammen.
  • Tilsæt løg, æg, rasp, hvedemel og krydderier.
  • TIlsæt mælk og rør farsen jævn, vend danskvand i farsen.
  • Sæt til side til at hvile i ca. 30 minutter.
  • Form frikadellerne med en ske og steg dem i 3-4 minutter på hver side ved middlevarme i masser af smør.
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Gris, Kalv