En dejlig fyrrig tomatsuppe til både sommer og vinter
Antal 4personer
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Ingredienser
1½spskolivenolie
1medium hakket løg
2fedhvidløg
2dåser hakkede tomater
1rød peberfrugt
1lvand
1grøntsagsbouillonterning
4spskhakket basilikum
1spsktørret persillelidt mindre hvis du bruger frisk
½tsktørret oregano
½tskspidskommen
2spskpiskefløde
Salt og peber
Sådan gør du
Tænd for ovnen på grillfunktion og skrue godt op for varmen.
Halver peberfrugterne, fjern kernerne og pensel med olie (ca. ½ spsk).
Grill peberfrugterne i ovnen med skindsiden opad til skindet bobler op og er mørkt. Afkøl peberfrugterne. Pil skindet af peberfrugterne og hak dem groft.
Varm 1 spsk olivenolien i en medium gryde og sauter løgene til de er blanke, tilsæt hvidløg og steg videre i 2 minutter.
Tilsæt tomater, peberfrugt, bouillon og tørrede krydderier og lad retten simre i 25-30 min.
Tilsæt friske krydderurter og blend suppen til den er glat.