Go Back

Tomat- og peberfrugtsuppe

En dejlig fyrrig tomatsuppe til både sommer og vinter
Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter

Ingredienser

  • spsk olivenolie
  • 1 medium hakket løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 l vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 4 spsk hakket basilikum
  • 1 spsk tørret persille lidt mindre hvis du bruger frisk
  • ½ tsk tørret oregano
  • ½ tsk spidskommen
  • 2 spsk piskefløde
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd for ovnen på grillfunktion og skrue godt op for varmen.
  • Halver peberfrugterne, fjern kernerne og pensel med olie (ca. ½ spsk).
  • Grill peberfrugterne i ovnen med skindsiden opad til skindet bobler op og er mørkt. Afkøl peberfrugterne. Pil skindet af peberfrugterne og hak dem groft.
  • Varm 1 spsk olivenolien i en medium gryde og sauter løgene til de er blanke, tilsæt hvidløg og steg videre i 2 minutter.
  • Tilsæt tomater, peberfrugt, bouillon og tørrede krydderier og lad retten simre i 25-30 min.
  • Tilsæt friske krydderurter og blend suppen til den er glat.
  • Tilsæt fløde og smag til med salt og peber.
Ret: Grøntsager, Suppe
Køkken: Sydamerikansk
Keyword: Efterår, Suppe, Vinter