Afstilk dine bær og kom den i en gryde med 1 l vand. Mos bærrene med hænderne. Det lyder primitivt, men vi vil have bærrene knust og ikke kernerne (det vil tilføje bitterhed), så du kan ikke bare hive stavblenderen frem.
Når bærrene er let moste, så sæt gryden på komfuret og bring den til at koge i et par minutter.
Hæld mosten i din brygspand. Tilsæt kogende vand og sukker og rør til sukkeret er opløst.
Tilsæt enzym. Rør rundt og lad stå i 3 timer.
Top spanden af med koldt vand til du når 5 l mærket.
Tag en lille prøve over i et målebærer, kom dit hydrometer i og mål dit sukkerindhold (Mit var 1092 - så der er potentiale for en vin på 12,5% alkohol).
Tilsæt gær, gærnæring, citronsyre og bentonit.
Kom låg på spanden og fyld gærlåsen halvt med vand.
Lad stå i mindst 2 uger ved stuetemperatur. Det kan sagtens tage op til 4 uger før vinen er færdig med at gære. Vinen er gæret helt ud, når din gærlås ikke længere bøvser. Tag en prøve mere med dit hydrometer. Du burde måle ca. 1000.
Si vinen gennem en fin si og hvis muligt, sæt den i køleskab i 1-2 dage. Det vil hjælpe den med at bundfalde hurtigere.
Hvis du ikke vil efterkarbonisere (altså lave mousserende vin), så flasker du din vin nu. Det er også her man kan tilsætte lidt mere klaringsmiddel og evt. stabilisator. Husk at rengøre dine flasker ordentligt, før du flasker og skold dine kapsler!