Go Back

Syltet zucchini

En simpel opskrift på et lækkert tilbehør til tapasbordet
Antal 1 glas
Tilb. tid 25 min
Syltetid 1 d
Samlet tid 1 d 25 min

Ingredienser

  • 1 zucchini gul eller grøn - op til dig
  • 50 g sukker
  • 50 ml vand
  • 1 dl eddike jeg brugte bare alm. klar lagereddike, men du kan også bruge fx æblecidereddike
  • 1 tsk sennepsfrø
  • ½ tsk gurkemeje kan udlades
  • ½-1 tsk chiliflager kan udlades
  • salt

Sådan gør du

  • Kom sukker, eddike, vand, sennepsfrø og chiliflager i en lille gryde og kog det lige op, så alt sukkeret bliver opløst. Sæt til side.
  • Skær top og bund af din zucchini og riv den på lands på et mandolinjern.
  • Hæld lidt salt ud over zucchini skiverne og lad det sidde på køkkenbordet i ca 15 min, så vandet bliver trukket ud.
  • Skyl zucchinien godt, så al saltet bliver skyllet af og ryst for at få det meste af vandet af.
  • Kom zucchinien i et glas skyllet med kogende vand og hæld den nu afkølede lage ud over.
  • Lad zucchinien sylte i køleskabet i mindst 1 dag.
Ret: Grøntsager, Tilbehør
Køkken: Dansk, Italiensk
Keyword: Sensommer, Sommer, Syltede grøntsager, Tapas